weather
22°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
P.AZ BULUTLU
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Ekonomi 19 Bin Dolara Depremde Sıfır Riskli Ev- Amazon'da Satışa Çıktı

19 Bin Dolara Depremde Sıfır Riskli Ev- Amazon'da Satışa Çıktı

19 Bin Dolara Depremde Sıfır Riskli Ev- Amazon'da Satışa Çıktı
Okunma Süresi: 3 dk

Amazon, dünyanın dört bir yanındaki alışveriş ihtiyaçları için gidilen çevrimiçi pazar yerlerinden biri olarak bilinir. Öyle olmasına öyle de akıl almaz bir şekilde Amazon'da 5..000 dolardan başlayan yeni nesil depreme dayanıklı evler satışa çıktı. Bu evler taşınabiliyor.  Bu platform, artan yaşam maliyetleri ve minimalist yaşam tarzına olan ilginin artmasıyla popülerlik kazanan küçük evleri de kullanıcılarına sunuyor. Amazon'da DIY (kendin yap) küçük ev kitleri 5.350 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulmuş durumda. Bu evler, 100 ila 400 metrekare arasında değişen boyutlarda olup, kendi mülkünüze sahip olmanın ekonomik bir yolunu sunuyor.

DEPREME DAYANIKLI EV KAÇIŞ KABİNİ

Özellikle dikkat çeken modellerden biri, "kaçış kabin" olarak adlandırılan ve 18.800 dolara satılan iki katlı bir ev. Bu küçük ev, iki kişi tarafından sadece iki ila üç gün içinde kurulabiliyor. Lillevilla ve Allwood Outlet gibi şirketler tarafından satılan bu kitler, kullanıcıların kendi küçük evlerini kolayca inşa etmelerini sağlıyor.Bu küçük evler, genellikle tam donanımlı bir konut yerine, daha çok yazlık, büyükanne dairesi, ev ofisi veya bağımsız bir perakende mağazası olarak işlev görebilecek şekilde tasarlanmıştır. Evler, doğal ışıktan faydalanmak için her odada en az bir pencere bulunduracak şekilde tasarlanmış olup, gaz veya elektrik gibi temel hizmetlerden yoksundur. Ancak, Allwood'un önerisi üzerine, evi bir "ana konut" olarak kullanmak isteyenler için elektrik ve internet bağlantıları ile izolasyon eklemek mümkündür.

Ev, 292 metrekarelik bir ana kat ve üst katta bir çatı katı yatak odasından oluşan basit bir düzene sahiptir. Ayrıca, isteğe bağlı olarak bir ön güverte de bulunmaktadır. Ev, çatı kiremitleri ve çatı uçları, cam paneller, çiviler ve vidalar ile kapı kilidi dahil olmak üzere inşaat için gerekli tüm malzemeleri içeren üç büyük parça halinde teslim edilir. Paket, minimal alet gerektiren ve kolay takip edilebilen talimatlarla birlikte gelir. Ancak, evi güvenli ve stabil bir şekilde inşa etmek için dışarıdan uzmanlık gerekebilir çünkü kit, evin güvenli ve stabil olmasını sağlayacak bir temel oluşturma malzemelerini içermez.

Malzeme Tablosu

  • Çatı Kiremitleri ve Çatı Uçları: Ev kitinin dış mekanını tamamlamak için gerekli malzemeler.
  • Cam Paneller: Doğal ışıktan maksimum derecede faydalanmak için tasarlanmış pencereler.
  • Çiviler ve Vidalar: Ev kitinin birleştirilmesi için gerekli bağlantı elemanları.
  • Kapı Kilidi: Güvenlik için eklenmiş kapı kilidi.
  • Zemin Tahtaları: Ev kitinin iç mekan zeminini oluşturmak için kullanılan malzemeler. (Temel oluşturma malzemeleri dahil değildir.)

Bu küçük ev kitleri, kullanıcıların kendi evlerini ekonomik bir şekilde inşa etmelerine olanak tanıyarak, yaşam alanlarını kişiselleştirme ve minimalist bir yaşam tarzını benimseme fırsatı sunuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Palyatif Bakım

Palyatif Bakım