weather
8°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
HAFİF YAĞMUR
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Dünya Teknoloji Bağımlılığı Hangi Hastalıkları Tetikliyor?

Teknoloji Bağımlılığı Hangi Hastalıkları Tetikliyor?

Teknoloji bağımlılığı, sadece sosyal hayatı değil, sağlığımızı da tehdit eden yeni hastalıklar ortaya çıkarıyor. Melatonin üretiminden dikkat dağınıklığına, obsesif kompulsif bozukluktan sosyal izolasyona kadar birçok psikolojik ve fiziksel sorunla karşı karşıyayız. Uzmanlar, teknolojinin bilinçsiz kullanımının arkasındaki gizli tehlikelere dikkat çekiyor.

Teknoloji Bağımlılığı Hangi Hastalıkları Tetikliyor?
KAYNAK: İHLAS HABER AJANSI
Okunma Süresi: 2 dk

Teknoloji, hayatımızın her alanına köklü bir şekilde yerleşmiş durumda. Akıllı cihazlar, her yaştan insan için vazgeçilmez hale geldi. Ancak bu durum, beraberinde ciddi sağlık sorunlarını da getiriyor. Özellikle teknoloji bağımlılığı, sadece bilinen şikayetlerin artmasına yol açmakla kalmıyor, aynı zamanda yeni ve ilginç sağlık sorunlarını da tetikliyor.

Mudanya Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nden Dr. Öğretim Üyesi Kahraman Güler, konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Güler, teknolojinin yanlış kullanımının daha önce bilinmeyen sorunların ortaya çıkmasına neden olduğunu ifade etti. Akıllı telefon bağımlılığı, bu sorunların başında geliyor ve dijital dünyanın tehlikeleri hakkında önemli uyarılar içeriyor.

DİJİTAL DÜNYANIN GİZLİ TEHLİKELERİ

Güler’e göre dijital bağımlılık, bireylerin yaşam kalitesini hızla düşürüyor. Dijital bağımlılık, kişisel ilişkilerde bozulmalara, uyku bozukluklarına, sosyal izolasyona ve dikkat dağınıklığına yol açıyor. Özellikle akıllı cihazların uzun süre kullanımı, bireylerin melatonin üretimini olumsuz etkileyerek uyku düzeni üzerinde ciddi tahribatlar yaratıyor.

Üniversite öğrencilerinden lise öğrencilerine, hatta daha küçük yaş gruplarına kadar bu şikayetlerin arttığını belirten Güler, dijital bağımlılığın yalnızca gençlerde değil, yetişkinlerde de artış gösterdiğini vurguladı. Bu tür bağımlılıkların, sosyal anksiyete ve obsesif kompulsif bozukluk gibi ciddi psikolojik sorunlara zemin hazırladığını dile getirdi.

PSİKOLOJİK DESTEK VE BİLİNÇLENMENİN ÖNEMİ

Dr. Güler, teknolojinin aşırı kullanımının, kişinin sosyal hayatını derinden etkilediğini belirtti. Bu tip sorunları yaşayan bireylerin, sosyal etkinliklere katılmaları, yüz yüze ilişkiler kurmaları ve problemlerini açıkça dile getirmeleri büyük önem taşıyor. Aksi halde, bu sorunların daha da derinleşmesi muhtemel. Güler’e göre, teknoloji bağımlılığının altında yatan ana sebep, anksiyete ve obsesif kompulsif bozukluk gibi psikolojik rahatsızlıklardır. Eğer bireyler bu durumu kontrol altına alamıyorsa, mutlaka bir uzmandan psikolojik destek almaları gerekmektedir.


Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Nesli Tükenmekte Olan Çizgili Sırtlan Gaziantep’te Görüldü! Bekçinin Kamerasına Yansıyan Unutulmaz Anlar

Nesli Tükenmekte Olan Çizgili Sırtlan Gaziantep’te Görüldü! Bekçinin Kamerasına Yansıyan Unutulmaz Anlar