weather
27°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
KAPALI
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Dünya Son Dakika Joe Biden Adaylıktan Çekildi ve Bakın Kimi Destekledi!

Son Dakika Joe Biden Adaylıktan Çekildi ve Bakın Kimi Destekledi!

ABD Başkanı Joe Biden, rakibi Donald Trump ile canlı yayında karşı karşıya geldikten sonra yoğun bir "adaylıktan çekil" baskısı altında kaldı ve nihayet adaylıktan çekildiğini duyurdu.

Son Dakika Joe Biden Adaylıktan Çekildi ve Bakın Kimi Destekledi!
Okunma Süresi: 2 dk

ABD Başkanı Joe Biden, rakibi Donald Trump ile canlı yayında karşı karşıya geldikten sonra yoğun bir "adaylıktan çekil" baskısı altında kaldı ve nihayet adaylıktan çekildiğini duyurdu. Bu kritik kararını, X hesabından yaptığı bir paylaşım ile açıkladı. Biden, tweet'inde Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i desteklediğini belirtti. Biden'ın çekilme kararının ardından Cumhuriyetçi Parti’nin adayı Donald Trump, "Kamala Harris’i yenmek daha kolay olacaktır" şeklinde bir açıklamada bulundu.

ABD Başkanı Joe Biden, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda seçim yarışından çekildiğini duyurdu. Biden, "Niyetim bir kez daha yeniden seçilmek" olsa da, görev süresinin kalanında sadece görevlerine odaklanmanın partisinin ve ülkesinin çıkarına olacağını ifade etti.

Biden, ABD Başkanı olarak görev yapmanın kendisi için en büyük gurur olduğunu belirterek, "Tekrar seçim için yarışma niyetindeydim ancak partim ve ülkem adına geri çekilmenin en doğrusu olacağına karar verdim. Geri kalan zamanda, sadece başkanlık görevlerime odaklanacağım." dedi.

Bu hafta içerisinde kararını daha da detaylandırmak için ulusa sesleniş konuşması yapacağını bildiren Biden, adaylıktan çekildiğini açıkladığı bilgi notunda kimseyi işaret etmedi. Ancak, daha sonra bir tweet daha atan Biden, Başkan Yardımcısı Kamala Harris’i desteklediğini açıkladı:

KAMALA HARRİS'E DESTEK VERDİ

"Demokrat arkadaşlarım, adaylığı kabul etmeme ve görev süremin geri kalan kısmında tüm enerjimi Başkanlık görevlerime odaklama kararı aldım. 2020’de parti adayı olarak ilk kararım Kamala Harris’i Başkan Yardımcım olarak seçmekti. Ve bu verdiğim en iyi karardı. Bugün Kamala’nın bu yıl partimizin adayı olmasına tam destek ve desteğimi sunmak istiyorum. Demokratlar bir araya gelip, Trump’ı yenmenin zamanı geldi. Bunu yapalım."

Biden’ın çekilme kararı, hem Demokrat Parti içinde hem de ABD genelinde büyük bir yankı uyandırdı. Kamala Harris’in, Biden'ın desteğiyle Demokrat Parti'nin adayı olarak seçilmesi, seçim yarışında önemli bir değişiklik yaratacak gibi görünüyor. Harris'in, Biden’ın desteğini arkasına alarak Trump’a karşı nasıl bir strateji izleyeceği merak konusu.

Biden’ın kararını açıklamasının ardından, Trump’ın Harris’i yenmenin daha kolay olacağına dair yaptığı açıklama ise siyasi arenada yeni tartışmaları beraberinde getirdi. Seçimlerin nasıl şekilleneceği ve Harris’in bu süreçte nasıl bir yol izleyeceği, önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.



Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Son Dakika Döviz Kurları 22 Temmuz 2024

Son Dakika Döviz Kurları 22 Temmuz 2024