weather
8°
Instagram
Facebook
X
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
HAFİF YAĞMUR
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Dünya İsrail Dışında Yaşayan İsrailli Gençler Ülkelerine Dönüyor!

İsrail Dışında Yaşayan İsrailli Gençler Ülkelerine Dönüyor!

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail Dışında Yaşayan İsrailli Gençler Ülkelerine Dönüyor!
Okunma Süresi: 2 dk

Euronews haberine göre İsrail hava yolu şirketleri İsrail yedek askerleri İsraile taşıyor ve bu günlerde büyük yoğunluk olduğu söyleniyor. İsrail 300 bin yedek asker çağırdı. Askerlik çağındaki İsrailli gençler kendi ülkelerine dönmeye başladı.
İsrail havayollarında sefer sayıları hız kazandı. Gazze'den atılan roketlerin barışı bozduğunu savunan İsrailli gençler, kendi ülkelerine dönüş yolunda.

Putin ABD Politikasını Başarısız Buldu
Hamas -İsrail savaşının en kötü sonuç olduğunu vurgulayan Putin, ABD'nin yanlış politikalar izlediğinin kanıtı Hamas- İsrail savaşının başlamasıdır dedi.

Hamas-İrail Savaşı Analizi

Hamas-İsrail çatışmalarının kökenleri oldukça karmaşıktır ve tarih boyunca birçok kez şiddetlenmiş olaylara yol açmıştır. 

Modern İsrail devletinin 1948'de kurulmasıyla başlayan Arap-İsrail savaşları, İsrail'in varoluşu ve Filistinlilerin hakları arasındaki temel anlaşmazlık nedeniyle meydana geldi. 1967 Altı Gün Savaşı'ndan sonra İsrail, Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ni işgal etti. Bu bölgelerde yaşayan Filistinliler, İsrail işgali altında yaşamaktan duydukları rahatsızlığı dile getirdiler.


Hamas, 1987'de Gazze Şeridi'nde İsrail'e karşı bir direniş hareketi olarak kuruldu. Örgüt, İsrail devletini tanımama ve tam bir Filistin devleti kurma hedefini benimsedi. Hamas, İsrail'e karşı roket saldırıları gerçekleştirdi ve İsrail de bu saldırılara karşılık verdi. Bu karşılıklı saldırılar, taraflar arasında sürekli bir gerginliğe neden oldu.


İsrail, Hamas'ın 2007'de Gazze'yi kontrol altına almasından sonra bölgeye bir blokaj uygulamaya başladı. Bu blokaj, Gazze'de ekonomik ve insani bir krize yol açtı. Hem İsrail hem de Hamas için din ve milliyetçilik önemli rol oynamaktadır. Her iki taraf da kendi inançlarına dayanarak topraklar üzerinde tarihi ve dini hak iddia etmektedir.


Orta Doğu'da birçok uluslararası aktör, Hamas-İsrail çatışmasına dolaylı olarak dahil olmuştur. Bu aktörler, taraflara maddi veya siyasi destek sağlamıştır.
Bu karmaşık durumu çözmek için birçok barış süreci defalarca başlatıldı, ancak bu süreçler genellikle başarısız oldu veya sadece geçici rahatlama sağladı. Şimdi ise iki taraf arasında kıyasıya bir mücadele sürüyor...

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kocaeli Haber: Kocasıyla Tartıştı ve Bıçaklandı

Kocaeli Haber: Kocasıyla Tartıştı ve Bıçaklandı