weather
30°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AÇIK
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Bilgi Bankası Pastırma Sıcağı Ne Zaman Başlar?

Pastırma Sıcağı Ne Zaman Başlar?

Pastırma sıcakları, Ekim sonu ile Kasım ortasında etkisini göstermesi beklenen, sonbaharın ortasında yaşanan kısa süreli ısınma dönemi olarak geri dönüyor.

Pastırma Sıcağı Ne Zaman Başlar?
Okunma Süresi: 3 dk

Sonbaharın son günlerinde beklenen pastırma sıcakları, meteorologların tahminlerine göre bu yıl da kısa süreliğine etkisini gösterecek.

Pastırma Yazı Yeniden Kapıda! Peki Ne zaman?

Sonbaharın gelişiyle birlikte havalar serinlemeye başlasa da geçmişten günümüze bu mevsimin son demlerinde beklenen sıcak hava dalgaları, halk arasında pastırma yazı olarak bilinen dönemi yeniden gündeme taşıyor. Türkiye'de pastırma sıcakları olarak anılan bu dönem, dünyanın farklı bölgelerinde de benzer şekilde yaşanmakta ve çeşitli isimlerle anılmaktadır.

Kışa hazırlık yapılırken son kez güneşin tadını çıkarmak için bir fırsat sunan pastırma sıcakları, doğadaki renk cümbüşüyle birleşerek adeta sonbaharın bir veda hediyesi gibi karşılanıyor. Meteorologlar, bu yıl da pastırma sıcaklarının etkili olacağını öngörüyor.

Pastırma Yazı Başladı! Sonbaharda Sıcaklıklar Yeniden Yükseliyor

Yaz bitti derken beklenmedik bir sıcak hava dalgası daha kapıda! Halk arasında pastırma sıcakları olarak bilinen bu dönem, ekim ayının sonu ile kasım ayının ortasına kadar süren, mevsim normallerinin üstünde seyreden sıcak günlerle dikkat çekiyor. Uzmanlar, pastırma yazının bu yıl da etkisini göstereceğini belirtiyor.

Meteoroloji yetkilileri, önümüzdeki günlerde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkacağını vurgularken, özellikle öğle saatlerinde dışarıda olacakların dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuyor. Her yıl tarihleri değişiklik gösteren sıcak hava dalgası, sonbaharın serin havasını kısa bir süreliğine unutturacak gibi görünüyor.

Yaz Bitti Derken Sıcaklıklar Geri Dönüyor!

Sonbaharın serin havasına alıştığımız şu günlerde, pastırma sıcaklarıyla birlikte adeta yaz yeniden yüzünü gösteriyor. Uzmanlar, kısa ama etkili sıcak hava dalgasının birkaç gün sürmesini bekliyor. Özellikle iç kesimlerde ve batı bölgelerinde sıcaklıklar normalin üzerinde seyredecek. Pastırma yazı, her yıl olduğu gibi bu sene de doğanın döngüsü içinde sıcak günlerin habercisi olmaya devam ediyor.

Pastırma Yazının Etkileri Nelerdir?

Yaz aylarının ortasında, sıcaklıkların ani bir şekilde yükselmesiyle birlikte pastırma sıcakları olarak adlandırılan döneme giriyoruz. Dönem hem insan sağlığı hem de tarım açısından önemli sonuçlar doğuruyor. Sıcak havalar, insanların gündelik yaşamını olumsuz etkilerken, bitkiler üzerinde de büyük baskılar oluşturuyor.

Pastırma sıcaklarının en belirgin etkisi, insanların yaşam alanlarında hissettikleri bunaltıcı sıcaklık olmakta. Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte nem oranı da yükseliyor, bu da serinlemek isteyenlerin klimalara yönelmesine ya da deniz tatillerine kaçmasına neden oluyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kütür Kütür Turşu Nasıl Yapılır? Yeşilçam Filmlerine İlham Veren Lezzet!

Kütür Kütür Turşu Nasıl Yapılır? Yeşilçam Filmlerine İlham Veren Lezzet!