weather
8°
Instagram
Facebook
X
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
HAFİF YAĞMUR
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Asayiş TCG ANADOLU HAKKINDA MERAK EDİLENLER

TCG ANADOLU HAKKINDA MERAK EDİLENLER

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TCG ANADOLU HAKKINDA MERAK EDİLENLER
Okunma Süresi: 3 dk

TCG Anadolu (L-400), Türk Deniz Kuvvetlerine önemli bir katkı sağlıyor. Bu LHD (Landing Helicopter Dock) sınıfı amfibi hücum gemisi, Türk Deniz Kuvvetleri'nde türünün ilk örneğidir. Adını Anadolu yarımadasından alan TCG Anadolu, İstanbul'daki Sedef Tersanesi'nde inşa edilerek 10 Nisan 2023 tarihinde Türk Deniz Kuvvetleri envanterine katılmıştır. Gemi, Türk Deniz Kuvvetleri'nin komuta merkezi ve amiral gemisi olarak hizmet vermekte olup, uzun süreli operasyonlar da dahil olmak üzere çeşitli operasyonel ihtiyaçları karşılayabilmektedir. muharebe, uzun mesafeli askeri angajmanlar ve insani yardım operasyonları yapmak üzere tasarlandı. Ülkemizin gurur kaynağı olarak denizleri fethediyor.

TCG Anadolu amfibi hücum gemisi konsepti

TCG Anadolu gibi amfibi hücum gemisi konsepti, 1990'lı yıllardan bu yana Türk Deniz Kuvvetleri'nin planlarının bir parçası. Böyle bir gemiye yönelik resmi talep ilk olarak 1997 yılında "Açık Denizlere Doğru" başlıklı bir belgede duyuruldu. Ancak o dönemde Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz nedeniyle proje geçici olarak rafa kaldırıldı. 2000'li yıllarda Sedef Tersanesi ve İspanyol ortaklarının Aralık 2013'te İspanyol Donanması'nın Juan Carlos I (L61) gemisine benzer bir tasarımla ihaleyi kazanmasıyla yeniden ivme kazandı. 2015 yılında Sedef Tersanesi'ne sipariş verilmesinin ardından inşaata ciddi anlamda başlandı. 131 Türk şirketinin katılımıyla inşa edilen geminin yüzde 70'i yerli olarak üretildi.

TCG Anadolu Hava yetenekleri

TCG Anadolu etkileyici havacılık yeteneklerine sahip. Altı iniş noktasına sahip bir uçuş güvertesi ve uçak operasyonları için 12 derecelik kayakla atlama rampası bulunmaktadır. Güvertede aynı anda 10 helikopter veya 11 silahlı drone barındırılabiliyor. Uçuş güvertesinin altındaki hangarın 19 helikopter veya 30 drone taşıma kapasitesi bulunuyor. Başlangıçta geminin Lockheed Martin F-35B kısa kalkış ve dikey iniş (STOVL) uçaklarını taşıması amaçlanmıştı. Ancak ABD ile Türkiye arasında yaşanan S-400 krizi nedeniyle Türkiye'nin F-35 programından çıkarılması, geminin havacılık tamamlayıcısında değişikliğe yol açtı. F-35B'nin bıraktığı boşluğun Bayraktar TB3 ve Kızılelma insansız hava araçlarıyla doldurulması planlanıyor ve bu insansız hava araçlarının TCG Anadolu'dan görev yapabilmesi için çalışmalar sürüyor.

TCG Anadolu, havacılık kabiliyetlerinin yanı sıra çok amaçlı amfibi operasyonlar için de tasarlandı. Tabur büyüklüğündeki bir kuvveti, iletişim, muharebe ve destek araçlarıyla dışarıdan yardım almadan nakledebilir ve konuşlandırabilir. Gemi 1.223'e kadar personel barındırabiliyor ve denize çıkarma için sekiz çıkarma gemisi taşıyor. Ayrıca iki ameliyathane, diş tedavi üniteleri, yoğun bakım ve enfeksiyon koğuşları da dahil olmak üzere en az 30 yataklı tam donanımlı bir askeri hastane bulunmaktadır. TCG Anadolu, barış zamanında hastane gemisi olarak da hizmet verebiliyor veya malzeme taşıyabiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
 İsrail Şimdiye Kadar 18 Bin Filistinliyi Öldürdü

İsrail Şimdiye Kadar 18 Bin Filistinliyi Öldürdü