weather
30°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AÇIK
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Asayiş Son 24 Satte 4 Deprem Meydana Geldi

Son 24 Satte 4 Deprem Meydana Geldi

Depremlerin ardı arkası kesilmiyor. Az evvel Elazığ'da 2 km derinlikte 3.3 şiddetinde deprem meydana geldi. Son 24 saat içinde de 4 deprem gerçekleşti. Son 10 yılda ülkemizde gerçekleşen irili ufaklı deprem sayısı toplamı 5745 adet.

Son 24 Satte 4 Deprem Meydana Geldi
Okunma Süresi: 2 dk


Depremlerin ardı arkası kesilmiyor. Az evvel Elazığ'da 2 km derinlikte 3.3 şiddetinde deprem meydana geldi. Son 24 saat içinde de 4 deprem gerçekleşti. Son 10 yılda ülkemizde gerçekleşen irili ufaklı deprem sayısı toplamı 5745 adet.Uzmanlar Maraş kaynaklı felaketin ardından artçı depremlerin ve etkilenen kabuk yapısı nedeniyle yeni şekillenmelerin devam edeceğini belirtiyorlar.

Depremden Nasıl Korunabiliriz?


Asıl soru bu. Depremi önlemek mümkün değil. ancak en az hasarla kurtulmak mümkün. Depremler, toplumlar için büyük bir tehdit oluşturabilir. Ancak, doğru önlemler alarak depremlerde zarar görmeyi önleyebiliriz. İşte depremden korunma yolları:

Evlerimizi güçlendirmeliyiz. Sağlam bir yapıya sahip olan evler depremde daha az hasar görür. Deprem anında güvenli bir yer bulmalıyız. Masanın altına veya bir çerçevenin yanına sığınarak kendimizi koruyabiliriz. Deprem anında açık alana çıkmalıyız. Binaların yanında veya elektrik direklerinin altında durmamalıyız. Ailemize ve çevremize deprem konusunda bilgi vererek farkındalık yaratmalıyız. Deprem çantası hazırlamalıyız. Bu çanta içerisinde acil durumda ihtiyaç duyabileceğimiz malzemeler bulunmalıdır.Deprem sırasında panik yapmamalıyız. Sakin kalarak doğru hareket etmeliyiz.

Deprem, hayatımızı tehlikeye atan bir doğal afettir. Ancak, doğru önlemler alarak depremlerde zarar görmeyi önleyebilir ve toplum olarak güvende kalabiliriz.

Depreme Dayanıklı Yapılar İnşa Etmenin Püf Noktaları


Depremler, dünyanın birçok bölgesinde sıklıkla yaşanan doğal afetlerdir. Bu nedenle, yapıların depreme dayanıklı olması büyük önem taşır. Depreme dayanıklı yapılar inşa etmek için dikkate alınması gereken bazı püf noktaları vardır:

İyi bir zemin analizi yapılmalı ve yapı, sağlam bir zemin üzerine inşa edilmelidir. Yapıda kullanılan malzemelerin kalitesi ve dayanıklılığı önemlidir. Beton, çelik gibi malzemelerin doğru bir şekilde kullanılması gerekmektedir. Yapı, doğru bir tasarım ve mühendislik hesaplamalarıyla inşa edilmelidir. Yapıya uygun bir taşıyıcı sistem seçilmelidir. Yapının elemanları arasındaki bağlantılar güçlendirilmeli ve sağlamlaştırılmalıdır.

Yapının etkili bir şekilde deprem enerjisini emmesi için titreşim kontrol sistemleri kullanılmalıdır. Yapının düzgün bir şekilde bakımı yapılmalı ve periyodik olarak güçlendirme çalışmaları gerçekleştirilmelidir. Depreme dayanıklı yapıların inşa edilmesi, can kayıplarını ve mal kayıplarını minimize etmek için büyük önem taşır. Bu nedenle, yapı sektöründe çalışan herkesin bu püf noktalarını dikkate alması gerekmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Restoranda Ye İç Hesabı Ödemeden Kaç!

Restoranda Ye İç Hesabı Ödemeden Kaç!