weather
30°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
AÇIK
30°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Asayiş Sakarya'da Kurban Bayramı Tedbirleri: Ağır Taşıtlara Seyir Yasağı Getirildi

Sakarya'da Kurban Bayramı Tedbirleri: Ağır Taşıtlara Seyir Yasağı Getirildi

Sakarya Valiliği, yaklaşan Kurban Bayramı tatilinde trafik yoğunluğunu azaltmak ve olası kazaları önlemek amacıyla kamyon, çekici ve tanker türü araçlar için seyir yasağı uygulayacağını duyurdu. Bu tedbir, bayram süresince trafikte yaşanabilecek olumsuzlukları en aza indirmeyi hedefliyor.

Sakarya'da Kurban Bayramı Tedbirleri: Ağır Taşıtlara Seyir Yasağı Getirildi
Okunma Süresi: 2 dk


Valilikten yapılan açıklamaya göre, yasak 14 Haziran Cuma günü saat 06.00’dan başlayıp, 16 Haziran Pazar günü saat 05.00’e kadar geçerli olacak. Özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerden diğer şehirlere ve turistik bölgelere olan yoğun araç trafiği nedeniyle bu karar alındı. Eğitim-öğretim yılının sona ermesi ve bayram tatilinin aynı döneme denk gelmesi, trafik yoğunluğunu artıracak faktörler arasında yer alıyor.

Trafik Düzenlemesi ve İstisnalar


Sakarya Valiliği, trafik akışını düzenlemek ve yoğunluğu azaltmak için D-100, D-650 ve Anadolu Otoyolları’nın Sakarya bölgesindeki bölümlerinde, İstanbul ve Ankara yönünde kamyon, çekici ve tankerlerin seyir yapmasını belirli süreler içinde yasakladı. Ancak, yaş sebze ve meyve, süt ve süt ürünleri, dondurulmuş gıdalar, canlı ve kesme çiçek, ilaç, tıbbi malzeme, posta, süreli yayın ve kurbanlık ile akaryakıt taşıyan araçlar gibi bozulabilir ve acil malzemeleri taşıyan araçlar için istisnalar getirildi. Bu araçlar, ana arterler dışındaki güzergahlarda seyir yapabilecek, zorunlu durumlarda ise ana arterlerde en kısa süre ile bulunabilecek.

Trafik Güvenliği Önceliğimiz


Valilikten yapılan açıklamada, "2024 yılı Kurban Bayramı tatili ile eğitim-öğretim yılının sona ermesinin aynı döneme rastlaması sebebiyle vatandaşlarımızın 14-15 Haziran tarihlerinde özellikle büyükşehirlerimizden diğer şehirlerimize ve turizm bölgeleri istikametine gidebileceği ve taşıt trafiğinin büyük oranda yoğunlaşabileceği göz önünde bulundurularak trafik yoğunluğunun olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi ve muhtemel kazaların önlenmesi gayesiyle trafik tedbirlerinin alınması bildirilmiştir" denildi.

Bu uygulama, vatandaşların bayram tatilini huzur ve güven içinde geçirmelerini sağlamak amacıyla alınan önemli bir tedbir olarak dikkat çekiyor. Tedarik süreçlerinin aksamaması için belirli araçlar için yapılan istisnalar ise, günlük hayatın ve ticaretin olumsuz etkilenmemesi adına düşünüldü.

Sakarya Valiliği, bu tedbirlerle bayram süresince trafik akışının daha düzenli ve güvenli olmasını hedeflerken, tüm vatandaşların kurallara uyması gerektiğini vurguladı. Böylece hem şehir içi hem de şehirlerarası yolculuklar daha güvenli hale gelecek.




Kaynak: İHLAS HABER AJANSI

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kocaeli'de TMO silolarındaki patlamayla ilgili dava başladı

Kocaeli'de TMO silolarındaki patlamayla ilgili dava başladı