weather
8°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
HAFİF YAĞMUR
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Asayiş Mustafa Kemal Atatürk'ün En Çok Hangi Yemeği Severdi?

Mustafa Kemal Atatürk'ün En Çok Hangi Yemeği Severdi?

Mustafa Kemal Atatürk'ün En Çok Hangi Yemeği Severdi?
Okunma Süresi: 2 dk

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatında yemeklerin ve sofra adabının özel bir yeri vardı. Hem sade hem de seçici bir damak zevkine sahip olan Ulu Önderimiz, yemeğin fazlasının sağlık ve tasarruf açısından zararlı olduğuna inanırdı. Sofradan her zaman tam doymadan kalkar, sade bir yaşam tarzını benimserdi. Gelin beraber Ulu Önderimiz'in yemek hayatını inceleyelim...

Abartısız Bir Kahvaltı

Günün ilk öğünü olan kahvaltıda Mustafa Kemal Atatürk, oldukça mütevazı tercihler yapardı. Genellikle bir dilim ekmek ve yanında soğuk ayran ya da bir kase yoğurtla güne başlardı. Ara sıra çay ve kahve de tercih ederdi. Özellikle kahve, Ulu Önderimiz için vazgeçilmez bir tutku idi; günde 10-15 fincan kahve tükettiği söyleniyor.

Paşamız'ın Vazgeçilmezi Kuru Fasulye

Atatürk'ümüzün en çok sevdiği yemek, etsiz ve bol yağlı hazırlanan kuru fasulyeydi. Bu kadar sevdiği için, mutfağında her zaman kuru fasulye bulunurdu. Fasulye yanında genellikle pilav tercih ederdi. Eğer pilav yoksa, iki dilim ekmekle öğününü tamamlardı.

Ara Öğünlerinde Ayran İçerdi

Annesi Zübeyde Hanım'ın yaptığı Selanik usulü ıspanaklı börek, Atatürk'ün çocukluk anılarına ait özel bir lezzetti. Ayran, böreğin yanında en çok tercih ettiği içecekti. İkindi vakitlerinde de bir bardak ayran içmeyi ihmal etmezdi.

Atıştırmalık Tercihi Kavundu

Akşam yemekleri Atatürk için daha kalabalık ve uzun sohbetlerle geçerdi. Bamya ve karnıyarık, akşam yemeklerinde sıkça tercih edilen yemeklerdi. Atıştırmalık olarak kavun, kavrulmuş tuzlu leblebi ve fıstığı çok severdi.

Gül Reçelini Çok Severdi

Gece geç saatlere kadar çalışan ve kitap okuyan Atatürk, açlık hissettiğinde genellikle yumurta tüketirdi. Tatlılarla arası olmasa da, nadiren gül reçeli yediği söyleniyor.

Paşamız'ın Son Dileği Enginardı

Atatürk'ün en sevdiği yemek olarak enginar bilinse de, bu aslında bir yanılgıdır. Çünkü Atatürk hiç enginar yememiş, ancak merakla tatmayı istemişti. Vefatından kısa bir süre önce, Türkiye'nin en ünlü aşçısının hazırladığı enginar, Atatürk'ün son isteklerinden biriydi. Ancak ne yazık ki, enginarın tadına bakamadan hayata gözlerini yumdu.

Kocaeli Haberdar Gazetesi olarak Ata'mızı Saygıyla Anıyoruz...

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Vivo Y100 5G Özellikleri ve Fiyatı Belli Oldu

Vivo Y100 5G Özellikleri ve Fiyatı Belli Oldu