weather
8°
Instagram
Facebook
X
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
HAFİF YAĞMUR
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Asayiş Kokarca Zararlısı Ordu Trabzon ve Giresun'un Ardından Şmdi de...

Kokarca Zararlısı Ordu Trabzon ve Giresun'un Ardından Şmdi de...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kokarca Zararlısı Ordu Trabzon ve Giresun'un Ardından Şmdi de...
Okunma Süresi: 2 dk

Son zamanlarda tarlalar için çok tehlikeli olan bir böcek türü ortaya çıktı. Bu böcek türünün adı kokarca... Kokarca böcek türü yağışların etkisi ile batı karadeniz bölgesinde ve Marmara bölgesinde yayılıyor. İşte  Kokarca hakkında merak edilenler...

Kokarca Nedir?

"Kokarca" genellikle zararlı bir böcek türü olan Pentatomidae familyasına ait böceklere verilen adıdır. Bu familya, dünya genelinde yaklaşık 4700 tür içerir ve bu türlerin birçoğu tarıma zararlıdır. Türkçede "kokarca" olarak bilinen bu böcekler, genellikle "stink bugs" ya da "shield bugs" olarak adlandırılır, çünkü tehlike anında kötü kokulu bir sıvı salgılarlar.

Kokarca böcekleri, çeşitli tarım ürünlerine zarar verirler. Bitkilerin sularını emerek beslenirler ve bu sırada bitkilere zarar verirler. Hem yetişkinler hem de larvalar emici ağız yapılarıyla bitkilerin öz suyunu emerler, bu da bitkilerin gelişimini bozabilir, verimi düşürebilir ve bazen bitkilerin ölümüne bile yol açabilir. Ayrıca, beslenirken bitkilere hastalık taşıyabilirler ve bitkilerin enfekte olmasına sebep olabilirler.

Bu böcekler, özellikle meyve, sebze ve tarla bitkilerine büyük zarar verebilir. Mısır, soya fasulyesi, domates, biber, pamuk, elma ve armut gibi birçok ticari değeri yüksek tarım ürününü etkileyebilirler. Zarar verme şekilleri genellikle bitkinin yapraklarına, meyvelerine veya gövdelerine zarar vermek, meyve ve sebzelerin üzerinde çirkin lekeler oluşturmak ve bitkinin genel sağlığını bozmaktır.

Kokarca ile Nasıl Mücadele Edilir?

Kokarca böcekleriyle mücadele genellikle entegre zararlı yönetimi (IPM) yaklaşımlarıyla yapılır. Bu, kültürel kontrol, biyolojik kontrol ve gerekli olduğunda kimyasal kontrolü içerebilir. Biyolojik kontrol yöntemlerinden biri, kokarcayı avlayan veya larvalarını parazitleyen doğal düşmanları kullanmaktır. Kimyasal mücadelede ise, etkili olduğu bilinen insektisitlerin seçici ve dikkatli bir şekilde kullanılması gerekmektedir, çünkü aşırı kimyasal kullanımı zararlıların bu kimyasallara direnç kazanmasına ve ekosistemdeki yararlı organizmaların zarar görmesine neden olabilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tel Aviv Büyükelçisi Ankara'ya Çağırıldı...

Tel Aviv Büyükelçisi Ankara'ya Çağırıldı...