weather
27°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
KAPALI
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Galeriler Asayiş Kocaeli' de Uyuşturucu Ticareti Davası

Kocaeli' de Uyuşturucu Ticareti Davası

Kocaeli' de geçtiğimiz sene polisin dikkatini çeken ve teknik ile fiziki takip sonucu uyuşturucu ticareti yapmakla suçlanan iki arkadaş, mahkeme karşısına çıktı. Tüm detayları...

 Kocaeli' de Uyuşturucu Ticareti Davası 1
/ 3

Kocaeli' de geçtiğimiz sene polisin dikkatini çeken ve teknik ile fiziki takip sonucu uyuşturucu ticareti yapmakla suçlanan iki arkadaş, mahkeme karşısına çıktı. Sanıklardan birinin, polisin evinde yapmış olduğu aramalarda bulamadığı uyuşturucuyu gönüllü olarak itiraf etmesi dava sürecine yeni bir boyut kazandırdı.

Operasyon ve Gözaltı

O.G. ve M.S. isimli şahısların uyuşturucu ticareti yaptıkları şüphesiyle başlatılan takip sonucunda yapılan operasyonda, her iki şüpheli de gözaltına alındı. İfadelerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiler. Bu süreç, uyuşturucu ticaretiyle mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü gösteriyor.

İtiraf ve Suçlamalar

Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında, sanık M.S., aldığı ve arkadaşı O.E' ye verdiği uyuşturucu maddeler hakkında detaylı itiraflarda bulundu. Kendisine ve O.E.' ye İstanbul' dan getirdiği 50 gram bonzaiyi nasıl paylaştıklarını anlattı. Ayrıca, evinde sakladığı ve polis tarafından bulunamayan 20 gram bonzai hakkında bilgi vererek, uyuşturucu maddenin yerini tarif etti.

Yargı Süreci ve Tutukluluk

Sanıkların itirafları ve savunmaları, dava sürecinin kritik noktalarından birini oluşturuyor. Mahkeme, sanık M.S.'nin itirafını ve suçlamalara ilişkin detayları dikkate alarak, her iki sanığın da tutukluluk halinin devamına karar verdi. Bu karar, uyuşturucu ticareti suçlamasıyla yargılanan bireyler üzerindeki yasal prosedürlerin ciddiyetini ortaya koyuyor.

Kocaeli’ de uyuşturucu madde ticareti suçundan tutuklanan 2 arkadaş hakim karşısına çıktı. Sanıklardan biri savunmasında, evinde sakladığı uyuşturucu maddenin yerini tarif ederek, "Polis aramada bulamadı ancak ben itiraf ediyorum" dedi.

Edinilen bilgiye göre, geçen sene polis ekipleri, O.G. ile M.S. isimli şahısların uyuşturucu ticareti yaptığı şüphesi üzerine teknik ve fiziki takibe başladı. Takipte sanıkların uyuşturucu madde ticareti yaptığının belirlenmesi üzerine operasyon başlatıldı. Yapılan çalışma neticesinde M.S. ile O.G. gözaltına alındı. İfadeleri alınan şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"2 bin 500 TL karşılığında 50 gram bonzai aldım"

Suça ilişkin Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesince açılan davanın ilk duruşması görüldü. Duruşmaya tutuklu sanıklar M.S., O.E. ve avukatları katıldı. Savunması için söz hakkı verilen sanık M.S., "O.E’ ye uyuşturucu verdiğimi kabul ediyorum. Ben İstanbul’a gidip kendime uyuşturucu alacağım tarihte arkadaşım O.E., ’Bana da al’ dedi. Bunun üzerine kendime ve arkadaşım O.E’ ye toplam 2 bin 500 TL karşılığında 50 gram bonzai aldım. Kocaeli’ ye geldiğimde göz kararı 20 gramı bin TL karşılığında O.E’ ye verdim, 30 gramı da bana kaldı" dedi.

"Evimde sakladığım yaklaşık 20 gram bonzai vardır"

Kendini ihbar edeceğini söyleyen M.S., "Evimde, lavabo dolabında bulunan deterjan kutusunun içinde sakladığım yaklaşık 20 gram bonzai vardır. Polis aramada bulamadı ancak ben itiraf ediyorum. Ailemin maddeden haberi yoktur. Maddeyi İstanbul’dan E.K. isimli 35-40 yaşlarında, hafif kamburlu birinden almıştım. Kendisinden 2-3 kez madde almışlığım vardır" şeklinde konuştu.

O.E. ise M.S’nin ifadelerini katılarak, uyuşturucu madde ticareti suçunu kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Kocaeli son dakika haberleri için Kocaeli Haberdar Gazetemizi takip edin...

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
65 Yaş Üstü Çınarlar Artık Üniversiteli

65 Yaş Üstü Çınarlar Artık Üniversiteli