weather
8°
Instagram
Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Kocaeli
HAFİF YAĞMUR
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Kocaeli Haberdar Asayiş Düzce'de Siyah Pirinç Akımı Başladı

Düzce'de Siyah Pirinç Akımı Başladı

Düzce’de yetiştirilen ve hem glütensiz hem de vitamin deposu olan siyah pirinç, Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin de mutfağını süsleyecek. Geleceğin aşçıları, siyah pirinç pilavını ustalarından öğrendiler.

Okunma Süresi: 2 dk

Düzce’nin Çilimli ilçesinde yetişen mor pirinç olarak da isimlendirilen siyah pirinç, kendine özgü siyah-mor rengini, güçlü antioksidan özelliklerinden alıyor. Siyah pirinç diğer pirinç türleri ile karşılaştırıldığında protein açısından en yüksek pirinçler arasında yer alıyor. Bu pirinci ilk defa deneyimleyen Düzce Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi Gıda Teknolojisi Bölümü öğrencileri “Düzce’yi Tanıyorum” projesi çerçevesinde Çilimli, Kadın Girişimi ve Üretimi kooperatifine gezi düzenleyerek siyah pirinci tanıdılar ve lezzetini deneyimlediler. Rengi ile herkesi şaşırtan, içeriğindeki faydalar ile kendine hayran bırakan siyah pirincin pilavını yapmayı öğrenen Kız Meslek Lisesi öğrencileri yemek kültürlerine siyah pirinci de eklediler.

Kız Meslek Lisesi Öğrencisi Esma Süheyla Handan, "Siyah pirinç pilavı yaptık. Tek farkı görüntüsünün siyah olması. Nişastası beyaz pirince göre az olduğu için daha fazla kavurmamız gerekiyormuş. Bir su bardağı pirince 2 su bardağı su koymamız gerekiyormuş. Normal pirinçten farkı ise fazla kavruluyor. Glütensiz bir ürün, magnezyum deposu. Vitamin değeri çok yüksek" diye konuştu.

Okul öğrencisi Zehra Betül Mercan ise, "Siyah pirinç glütensiz, nişasta oranı az olduğu için çok kavrulması gereken bir ürün. Kavururken özellikle kokusu aroması çok güzel. Düzce’nin Çilimli ilçesinde yetiştiriliyor. Normal pirinçten biraz daha fazla kavuruyoruz. 2’ye 1 ölçüde kavurmamız gerekiyor. Salatası, sarması, sütlacı da yapılıyor" dedi.Program hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile sona erdi.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çin'in Yapay Güneş Projesi Ertelendi

Çin'in Yapay Güneş Projesi Ertelendi