Ahilik Kültür Haftası kutlamaları Belediye Meydanı'ndan Anıtpark'a yürüyüşle başladı. Daha sonra Anıtpark'ta tören başladı. Törende konuşan Düzce Valisi Selçuk Aslan, Ahilik kültürünün Türk milletinin hayatında yer etmiş bir gelenek olduğunu belirterek, şunları söyledi:
"Ahilik, Türk kültürünün köklerine dayanan, toplumsal dayanışmayı ön planda tutan bir gelenektir. dürüstlük, adalet, mesleki etik değerler, çalışma, ruh, bilim, ahlâk, kısacası bağlılık”. ilkeleriyle milletimizin hayatına girmiş köklü bir gelenektir. Gelenek, tüccarlarımızın hayatına yön vermiş ve Asırlardır esnaf olan ve toplumumuzun temel taşlarından biri olan tüccar ve sanatkarlarımızın Piri Ahi Evran-ı Veli şöyle demiştir: “Doğru bir sabır ricasıyla bize gelen bizdendir. Aklı ve ahlakıyla bizden biridir." “Bizi aşan bizdendir” mottosu bugün tüccar ve sanatkarlarımıza yol gösteriyor. Yatırımcılar yalnızca iş yapan profesyoneller değildir. Tüccar aynı zamanda bu şehrin gözü, kulağı, sesi, vicdanı, patronu ve rehberidir. Ahi Haftası bizlere bu değerleri hatırlama ve gelecek nesillere aktarma fırsatı sunuyor. Ahilik kurumunun sadece meslek kuruluşları arasındaki dayanışma ve işbirliğini ifade etmediğini, aynı zamanda 'dürüstlük, adalet ve insanlık değerlerine bağlılığı' da simgelediğini söyledi.
Konuşmaların ardından 73 yaşındaki otomobil döşemecisi Ali Kemal Turan'a plaket takdim edildi. Yılın Ahi Kaftanı kendisine Düzce Valisi Selçuk Aslan tarafından takdim edildi. Ardından yılın işçisi tesisatçı 18 yaşındaki Melih Aksu ile yılın çırağı 17 yaşındaki aşçı Ahmet Yıldız ödüllendirildi. Program, Kafkas dans ekibinin gösterisi, Anıtpark'ta kurulan stantların resmi ziyareti ve vatandaşlara Ahilik pilavı ikramı ile sona erdi.