Düzce Gastronomi, Kültür ve Turizm Derneği, Düzce'nin zengin mutfak kültürünü ve doğal güzelliklerini tanıtmak amacıyla kuruldu. Dernek Başkanı Hasan Arslan, "Düzce'yi gastronomi, kültür ve turizm alanlarında ulusal ve uluslararası düzeyde tanınır hale getirmek, katma değeri yüksek turizm ürünleri ve etkinlikleri geliştirmek için çalışacağız. Derneğimizin en büyük hedefi ise şehrimizi UNESCO ağına dahil etmektir" dedi. Düzce Gastronomi, Kültür ve Turizm Derneği'nin ilk toplantısı Mutfak Sanatları Merkezi'nde yapıldı. Toplantıya, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve derneğin kurucu başkan yardımcısı olan Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce Milletvekili Ercan Öztürk, İl Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun ve dernek üyeleri katıldı. Toplantıda derneğin kısa, orta ve uzun vadeli planları belirlendi.
Dernek Başkanı Hasan Arslan, "Derneğimizin fikir annesi olan Düzce Milletvekilimiz Ayşe Keşir'e teşekkür ediyorum. Derneğimizin akademiden, ticarete farklı sektörlerde alanında uzman 7 yönetim kurulu üyesi ve 38 üyesi bulunuyor. Hepimizin ortak noktası Düzce'yi sevmek ve Düzce için çalışmak. Düzce'mizin Türkiye'de gastronomi, kültür ve turizm alanında UNESCO ağına dahil olan 9. şehir olması için gayret göstereceğiz" diye konuştu.