Düzce ilinde ruhsatlı bitki koruma ürünleri satışı yapan bayiler için bir toplantı düzenlendi. Toplantıda, “Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ve Depolanması Hakkındaki Yönetmelik" kapsamında yürütülen çalışmalar, mevzuatta yapılan değişiklikler, yeni uygulamalar ve kare kod sistemi ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Toplantıya İl Tarım Müdürü Esra Uzun, Düzce Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Doç. Dr. Ayşe Yazlık, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Gülden Ak, İlçe Müdürleri, Bitki Koruma Ürünleri Bayi Sorumlu Yöneticileri, Bayi İşletme Sahipleri, İlçe Müdürlüğünde çalışan teknik personellerden oluşan 80 kişi katıldı.
Bitki koruma ürünlerinin kullanımının azaltılması ve alternatif mücadele yöntemlerinin uygulanması gerektiğini vurgulayan Düzce Tarım ve Orman Müdürü Esra Uzun şunları söyledi: "İlimizde tarıma elverişli arazinin yüzde 80’i yüzde 12 ve üzerinde eğime sahiptir. Bu arazilerde heyelan ve sel riski bulunmaktadır. Bu nedenle yabancı otlarla mücadelede kimyasal ilaç kullanmak yerine otları biçerek mekanik mücadele yapılmalıdır. Çiftçilerimiz Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında yabancı ot mücadelesi için sırt pülverizatörü (mekanik, motorlu, otomatik) veya hidrolik tarla pülverizatörü makine ekipman desteğinden yararlanabilirler. Ayrıca tarımsal ilaçların kayıt ve izlenebilirliği konusunda 2019 yılından itibaren Bitki koruma ürünleri sistemi etkin bir şekilde kullanılmaktadır. Bu sistem sayesinde ilaçların üretimden tüketiciye kadar olan süreçleri takip edilebilmektedir. Bayilerimizin de bu sistemi aktif olarak kullanmaları gerekmektedir.
3 katlı bir evin 2’nci katında yaşayan bir kadın evden taşınacağını söyledi. "Evde oturulacak gibi değil. Kokudan durulmuyor. Ev sahibi de ‘çıkın’ dedi. Ben de evden taşınmaya karar verdim" dedi.