Mart Kapıdan Baktıracak... Çarşamba Günü Başlıyor!

Türkiye, hafta ortasında başlayacak yeni bir yağışlı hava dalgasının etkisi altına giriyor. Meteoroloji uzmanları, çarşamba gününden itibaren yağışların yurt genelinde etkili olacağını belirtiyor. Başlangıçta yağmur olarak görülecek yağışların, hafta sonuna doğru bazı bölgelerde kar şeklini alması bekleniyor.

Meteoroloji'den Kış Geri Dönüyor Uyarısı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesindeki Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, hava sıcaklıklarının çarşamba gününden itibaren mevsim normallerinin altına düşeceği vurgulandı. Analiz ve Tahmin Uzmanı Abdullah Macit, yaptığı değerlendirmede, vatandaşları soğuk hava ve yağışlara karşı uyardı.

Doğu Anadolu'da Çığ Tehlikesi

Özellikle yurdun doğu kesimlerinde beklenen yoğun kar yağışları, çığ tehlikesini de beraberinde getiriyor. Macit, Şırnak, Hakkari, Bitlis ve Van çevrelerinde yağışların kuvvetli olacağını ve bu durumun çığ riskini artıracağını ifade etti. Vatandaşlara dikkatli olmaları yönünde çağrıda bulunuldu.

Yağışların Bölgelere Göre Dağılımı

Perşembe ve cuma günleri İç Anadolu, İç Ege, Karadeniz'in iç kesimleri ve Akdeniz'in yüksek kesimlerinde kar yağışının görülmesi bekleniyor. Yağışlar, hafta sonu doğu bölgelerinde devam edecek ve ardından ülkeyi terk edecek. Pazar günü itibarıyla hava sıcaklıklarının yeniden mevsim normallerine dönmesi öngörülüyor.

Gece Sıcaklıklarında Düşüş Bekleniyor

Gelecek günlerde, özellikle gece sıcaklıklarında önemli bir düşüş yaşanacak. İç kesimlerde hava sıcaklıklarının sıfırın altına inmesi beklenirken, bu durumun mart ayının son günlerinde yaşanacak soğuk havanın bir işareti olduğu belirtiliyor.

Kar Yağışı Uyarısı

İç Anadolu Bölgesi başta olmak üzere, İç Ege, Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya ve Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu ve Doğu Akdeniz'in yüksek kesimlerinde kar yağışı bekleniyor. Abdullah Macit, vatandaşları bahar havasına aldanmamaları konusunda uyararak, soğuk hava koşullarına karşı hazırlıklı olmalarını önerdi.

Bu hafta boyunca Türkiye genelinde etkili olacak soğuk hava ve yağışlar, kış mevsiminin henüz sona ermediğini hatırlatıyor. Vatandaşların, hava durumu tahminlerini yakından takip ederek, olası olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları önem taşıyor.

İLGİLİ HABERLER