YSK, Körfez'de CHP'nin İtirazını Reddetti; "Aslanlar Gibi Mücadele Ettik"

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde CHP'nin seçim sonuçlarına yönelik yeniden sayım talebi, Yüksek Seçim Kurulu tarafından reddedildi. İşte detaylar...

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde gerçekleşen seçimler sonrası CHP, oy sayım sürecinde yaşanan elektrik kesintileri, mühürsüz çuvallar ve tutanaklardaki çelişkileri gerekçe göstererek, 2'si seyyar toplam 401 sandıkta oyların yeniden sayılması talebinde bulundu. İlçe ve İl Seçim Kurulları tarafından yapılan ilk incelemeler sonucunda bu talep reddedildi. Bunun üzerine CHP Kocaeli İl Başkanlığı, son çare olarak Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurdu. YSK'da yapılan değerlendirme sonrası, CHP'nin Körfez Belediyesi seçim sonuçlarına ilişkin oyların yeniden sayılması ya da seçimin yenilenmesi talebi yine reddedildi.

Bu sürecin ardından Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, YSK'nın kararını duyurmak ve değerlendirmelerde bulunmak üzere sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Başkan Söğüt mesajında, "Körfez için aşkla çalışmaya devam. Yüksek Seçim Kurulu aldığı karar ile Körfezli hemşehrilerimizin sandığa yansıyan iradesini onayladı. Hayırlı olsun Körfez’im" ifadelerini kullanarak, YSK'nın kararının ilçe halkının iradesini doğruladığını vurguladı ve Körfez için çalışmalara devam edeceklerini belirtti. 

İLGİLİ HABERLER