Kocaeli Merkezli "Şok Ev" Operasyonu! 12 Tutuklama Gerçekleştirildi

Kocaeli merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda, düzensiz göçmenleri batı illerine sevk eden bir şebeke çökertildi. "Şok evler"de barındırılan 33 göçmen yakalanırken, 12 şüpheli tutuklandı.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, Suriye'den illegal yollarla Türkiye'ye getirilen düzensiz göçmenleri barındıran ve batı illerine sevk eden bir şebekeye yönelik büyük bir operasyon düzenledi. Kocaeli merkezli 5 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen baskınlarda, 12 şüpheli tutuklanırken, 33 düzensiz göçmen yakalandı. Operasyonda, göçmen kaçakçılığında kullanılan araçlar ve sahte para ele geçirildi.

kacak-gocmenler-icin-sok-evler-tuttular-polisi-gorunce-sok-oldular

"Şok Evler"de Barındırılıp Batı'ya Sevk Ediliyorlardı

Suriye'den illegal yollarla Türkiye'ye sokulan düzensiz göçmenler, şebeke üyeleri tarafından "şok ev" olarak tabir edilen yerlerde gizlice barındırılıyordu. Daha sonra bu göçmenler, öncü ve artçı araçlar kullanılarak Kocaeli ve diğer batı illerine sevk ediliyordu.

Beş İlde Eş Zamanlı Operasyon

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü, şebekenin faaliyetlerini uzun süredir takip ediyordu. Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı ve Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı koordinasyonunda başlatılan operasyon kapsamında, Kocaeli, Ankara, Mersin, Hatay, Gaziantep ve Kilis'te eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Operasyonlara özel harekat ekipleri de destek verdi.

kacak-gocmenler-icin-sok-evler-tuttular-polisi-gorunce-sok-oldular

33 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Operasyonlar sonucunda, 2'si hakkında tahdit kararı bulunan toplam 33 düzensiz göçmen yakalandı. Yakalanan göçmenler, sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

12 Şüpheli Tutuklandı

Gözaltına alınan 13 şüpheliden 12'si, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerin, "göçmen kaçakçılığı" suçundan yargılanacakları öğrenildi.

kacak-gocmenler-icin-sok-evler-tuttular-polisi-gorunce-sok-oldular

Göçmen Kaçakçılığında Kullanılan Araçlara El Konuldu

Düzensiz göçmenlerin naklinde kullanılan 5 araca tedbir konulurken, 1 araç ise 6458 sayılı kanun kapsamında alıkonuldu. Şebeke üyelerinin, göçmen kaçakçılığında kullandıkları araçlar ve iletişim cihazlarına el konuldu.

Sahte Para ve Dijital Materyaller Ele Geçirildi

Şüphelilere ait ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, sahte 3 bin dolar ve 7 bin 400 TL nakit para ele geçirildi. Ayrıca, çok sayıda dijital materyale de el konulduğu bildirildi. El konulan dijital materyallerin incelenmesinin ardından, şebekeyle bağlantılı başka kişilerin de olabileceği değerlendiriliyor.

kacak-gocmenler-icin-sok-evler-tuttular-polisi-gorunce-sok-oldular

Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele Sürüyor

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, illegal göçmen kaçakçılığıyla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini ve vatandaşların güvenliği için tüm önlemlerin alınacağını vurguladı. Bu operasyon, göçmen kaçakçılığı şebekelerine yönelik önemli bir darbe olarak değerlendiriliyor.

İLGİLİ HABERLER