Malatya'da Meydana Gelen 4,4 Büyüklüğündeki Deprem Korkuttu!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Malatya'nın Pütürge ilçesinde meydana gelen depremin büyüklüğünü 4,4 olarak duyurdu.

Malatya'nın Pütürge ilçesinde 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

AFAD'dan Açıklama

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Malatya'nın Pütürge ilçesinde meydana gelen depremin büyüklüğünü 4,4 olarak duyurdu. Depremin saat 01.38'de gerçekleştiği belirtilirken, derinliğinin ise 9.58 kilometre olduğu tespit edildi. Şiddetli depremin ardından kent genelinde herhangi bir olumsuz durum yaşanmadığı açıklandı.

Olası Zararlar İnceleniyor

Depremin ardından AFAD ekipleri, bölgede olası zararları belirlemek için çalışmalarına başladı. Pütürge ilçesinde ve çevresindeki yerleşim birimlerinde herhangi bir hasar olup olmadığı detaylı şekilde inceleniyor. Vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla gerekli önlemlerin alındığı bildirildi.

Depremin Halk Üzerindeki Etkileri

Malatya'nın Pütürge ilçesinde meydana gelen depremin halk üzerindeki etkileri de yakından takip ediliyor. Deprem nedeniyle bölgedeki vatandaşların yaşadığı endişe ve tedirginlik gözlemlenirken, psikososyal destek hizmetlerinin de etkin bir şekilde sağlanacağı belirtildi.

 

malatyada-44-buyuklugunde-deprem

İLGİLİ HABERLER