Kartepeli Matematik Dehası Hasan Ensari Ay, New York’ta Türkiye’yi Temsil Edecek…

Kocaeli’den New York’a uzanan başarı yolculuğu! Genç matematik dehası Hasan Ensari Ay, Uluslararası Amerika Copernicus Matematik Yarışması’nda Türkiye’yi temsil etmeye hazırlanıyor…

Kocaeli Kartepe’de Ertuğrulgazi Anadolu Lisesi öğrencisi Hasan Ensari Ay, 3,500 Türk öğrencisi arasından sıyrılarak Uluslararası Amerika Copernicus Matematik Yarışması’nda gümüş madalya kazanma başarısını gösterdi. Bu başarı, ona dünya genelinden 35 ülkenin katılacağı final müsabakaları için New York’a davetiye kazandırdı…

Türkiye Sekizincisi Olmuştu

Hasan Ensari, yıllardır matematik alanında disiplinli bir çalışma sergiliyor. “Üç yıldır bu süreçteyim ve her yıl farklı yarışmalara katılarak kendimi geliştirmeye çalışıyorum,” diye belirtiyor Hasan. Özellikle Tales Matematik Yarışması’nda Türkiye sekizincisi olan genç, bu başarısını daha da ileri taşımak için çalışmalarına devam ediyor.

Türkiye’yi Temsil Edecek

14 Temmuz’da New York’a gidecek olan Hasan, yarışma süresince dünyanın dört bir yanından gelen rakiplerle mücadele edecek. Hasan, “Copernicus Matematik Olimpiyatları’na katılacak 150 öğrenci arasında yer almak büyük bir onur. Herkes şampiyon olmayı hedefliyor, ama önemli olan sağlam bir hazırlık süreci geçirmek,” diyor.

Matematiğe Aşık Bir Kartepeli

Hasan, başlangıçta psikiyatr olmayı düşünse de, matematik ve fizik alanlarındaki başarıları onu astrofizik alanına yönlendirdi. “Matematik ve fizikteki ilerlemem, kariyer hedeflerimi değiştirmeme sebep oldu. Şimdi astrofizik alanında ilerlemeyi düşünüyorum,” şeklinde konuşuyor.

Hasan’ın matematik öğretmeni Esra Tuğçe Bal, öğrencisinin başarısını ve gelişimini yakından takip ediyor. “Hasan, matematik olimpiyatlarına katılan öğrencilerimizden. Farklı kulvarlarda birçok sınava girerek deneyim kazandı. Tales’te Türkiye sekizincisi olarak gösterdiği performans, onun bu yolda ne kadar ilerlediğinin bir göstergesi,” diye anlatıyor Öğretmen Bal.