Xiaomi 14 RAM Kapasitesi Ortaya Çıktı

Çinli teknoloji üreticisi Xiaomi, yeni modellerde RAM miktarını değiştiriyor.

Çin merkezli kaynaklar kısa süre sonra tanıtılacak olan yeni Xiaomi 14 modelinin RAM kapasitesinin 8 GB yerine daha yüksek olacağını açıkladı. Xiaomi tarafından yeni akıllı telefonun diğer rakipler ile rekabet edebilmek için önemli bir adım atacağı ve cihazın RAM kapasitesinin 12 GB olacağını açıkladılar.

Xiaomi 14 modeli 12 GB RAM ve 128 GB depolama ile tanıtılması beklenirken cihazın işlemci tarafında ise Snapdragon 8 Gen 3 yonga seti kullanılması bekleniyor. Fiyat performans ürünleri ile 10 yıldan kısa sürede çok sayıda kullanıcının ilk tercihi olan Xiaomi, özellikle diğer firmaların amiral gemisi modellerinde bulunan özelliklere sahip özellikte cihazları daha düşük fiyatla satışa sunmasıyla tanınıyor.

Akıllı Telefon Piyasasında Değişim Sinyalleri

Teknoloji üreticileri artık orta segment modellerde 8 GB  RAM kullanmaya başlarken amiral gemisi modellerde ise 12 GB RAM kullanmaya başladı. Çinli üreticilerin bu adımı takip etmeye başlamasıyla uygulama geliştiricilerin daha fazla avantajlarının olacağı ve kullanıcı tarafında da daha performanslı cihaz kullanma avantajının ortaya çıkması bekleniyor.

Xiaomi 14 modelinin tanıtımının Ekim veya Kasım ayında gerçekleşmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER