Şarjı 1 Hafta Bitmeyen Telefon Üretildi

Fransız Avenir Telecom şirketi, Energizer markasını kullanma lisansına sahip olup, dört yıl önce her yıl düzenlenen MWC fuarında 18.000 mAh kapasiteli bir aküye sahip bir akıllı telefon tanıtmıştı. O zamandan bu yana, şirketin mühendisleri boş durmadı ve MWC 2024'te, 28.000 mAh kapasiteli bir aküye sahip Hard Case P28K adlı yeni bir akıllı telefonu geniş kitlelere sundu.

BEKLEME MODUNDA 94 GÜN DAYANIYOR

Energizer markası altında satılacak olan Hard Case P28K modeli, seri üretim yapılan akıllı telefonlar arasında bugüne kadar kullanılan en yüksek kapasiteli aküye sahip oldu. Geliştiricilerin belirttiğine göre, akünün tek bir şarjı cihazın bir hafta boyunca bağımsız çalışmasını sağlamak için yeterli. Konuşma modunda, akıllı telefon 122 saat (yaklaşık 5 gün) boyunca şarj olmadan çalışabilirken, bekleme modunda bu süre 2252 saate (neredeyse 94 gün) kadar çıkabiliyor. Akü, 33W'a kadar hızlı şarjı destekliyor.

Ancak, akıllı telefonun donanım özellikleri etkileyici değil, ayrıca boyut ve ağırlığı da dikkate değer. Çok güçlü bir aküye sahip olması nedeniyle, cihazın kalınlığı 27,8 mm ve ağırlığı 570 g'dir; bu, iPhone 15'in kalınlığı ve ağırlığının üç katından fazladır. Bu nedenle, zarif bir cihaz arayanlar için bu yeni ürün uygun olmayabilir.

Diğer özelliklere gelince, 5G ağ desteğinin olmaması dikkat çekiyor. Donanım olarak, göze çarpmayan MediaTek MT6789 mikroişlemci kullanılmış ve bu işlemci 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanı ile desteklenmiştir. Cihazda, 1080p çözünürlüğü destekleyen 6,78 inçlik bir LCD ekran ve üçlü ana kamera bulunmaktadır. Yazılım platformu olarak Google Android 14 kullanılmıştır.

İLGİLİ HABERLER