Samsung'tan Farklı Bir Konsept: Galaxy Ring Akıllı Yüzük Satışa Çıkacak

Samsung, giyilebilir teknoloji dünyasında akıllı saatlerden kablosuz kulaklıklara kadar pek çok ürünle tanınmaktadır. Ancak bu yıl, tamamen yeni bir kategoriye adım atıyor: akıllı yüzükler. Akıllı telefon devi, sağlık takibinde büyük bir genişlemeyi işaret eden yeni Galaxy Ring'ini Ocak ayında bir etkinlikte tanıttı. Ancak Samsung, Galaxy Ring hakkında ne bekleyebileceğimize dair çok fazla bilgi vermedi. Cihaz, sunumun sonunda belirsiz bir video klibinde gösterildi, ancak maliyeti, ne zaman piyasaya sürüleceği ve en önemlisi ne yapacağı gibi önemli detaylar atlandı.

Samsung'un yorumları, Galaxy Ring'in ana amacının sağlık takibi olacağını öne sürüyor. Bu, parmak etrafında giyilen Oura, Evie gibi küçük wellness cihazlarının izinden gidiyor. İşte şu ana kadar Galaxy Ring hakkında bildiklerimiz:

Galaxy Ring'in Sağlık Özellikleri

Galaxy Ring, şüphesiz bir sağlık takip cihazı olacak. Samsung ürün hakkında çok fazla detay vermemiş olsa da, Samsung Research America'dan Matthew Wiggins, Samsung'un Unpacked ana konuşmasında şirketin "Samsung Health'in olanaklarını bir sonraki seviyeye taşıdığını" belirterek yüzüğü "güçlü ve erişilebilir bir sağlık ve wellness cihazı" olarak tanıttı.

Samsung'un sağlık takibine yaklaşımı dört ana alana odaklanıyor: aktivite, beslenme, uyku ve stres. Bu, Galaxy Ring'de bekleyebileceğimiz sağlık özellikleri hakkında bir ipucu sağlayabilir. Samsung'un yönü, Unpacked'te duyurulan Samsung Health uygulamasına gelecek bazı yeni özelliklerde de yansıtılacak. Bunlar arasında My Vitality Score ve Booster Card bulunuyor. İlki, Oura'nın Readiness Score'u ve Garmin'in Body Battery'sine benzer şekilde, uyku, aktivite, dinlenme kalp hızı ve kalp hızı değişkenliği gibi şeyleri değerlendirerek fiziksel ve zihinsel hazırlığınızı ölçmeyi amaçlıyor. Booster Card ise, örneğin dün geceki uyku puanınızın düşük olmasının nedenini açıklayabilecek gözlemler gibi, gün boyunca içgörüler ve ipuçları sunuyor.

Galaxy Ring Renk Seçenekleri ve Tasarımı

Galaxy Ring, prototipine göre, gümüş, koyu gri ve altın olmak üzere üç renk seçeneği sunacak. ETNews'e göre yüzük sekiz farklı boyutta gelebilir. Tasarımı basit ve şık, geleneksel bir damat yüzüğüne benziyor ve Oura yüzüğüne oldukça benziyor. Çoğu insanın bunu sıradan bir mücevher parçasıyla karıştırması muhtemel.

Uyumluluk ve Fiyatlandırma

Samsung'un akıllı yüzüğü, Galaxy Watch'a benzer şekilde Android cihazlarla uyumlu olacak. Ancak bu durumun her zaman böyle olup olmayacağı belirsiz. Galaxy Ring'in fiyatı ve çıkış tarihi hakkında henüz bir bilgi yok, ancak diğer akıllı yüzükler gibi Oura Ring, Evie Ring ve Ultrahuman Ring Air genellikle 269 ile 350 dolar arasında değişen fiyatlara sahip. Galaxy Ring'in bu fiyat aralığında bir yerde olması şaşırtıcı olmaz.

Samsung, sağlık takip hedefleriyle Galaxy Ring ile sağlık takibine olan bağlılığını iki katına çıkarıyor gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER