NVIDIA CEO'su Programcıları Uyardı: Gidin Çiftçilik Yapın Yapay Zeka Sizi İşsiz Bırakacak!

Yapay zeka bir çok sektörde işsizlik krizleri yaratmaya başladı bile. NVIDIA CEO'su programcılara gidin tarla sürün tavsiyesinde bulundu.☑☑☑⤵⤵⤵

NVIDIA'nın Kurucusu ve CEO'su Jensen Huang, Dubai'deki World Government Summit'ta yaptığı konuşmada, yakın gelecekte programlama dilleri bilgisinin gerekli olmayacağını, çünkü kod yazma işini yapay zekanın üstleneceğini belirtti. Huang, çocukların programlama becerileriyle eğitilmesinin önemli olmadığını, zira yazılım geliştirmek için gelecekte yalnızca teknik özelliklerin net bir şekilde doğal dilde ifade edilmesi gerekeceğini ve geri kalan her şeyi yapay zekanın halledeceğini savundu. Bu görüşe göre, insanların programlamayı bilmelerine gerek kalmayacak ve herkes potansiyel bir programcı olarak kabul edilebilecek. Huang, gençlere zamanlarını biyoteknoloji, eğitim, üretim ve tarım gibi daha değerli beceriler kazanarak geçirmelerini öneriyor.

NEYSE Kİ HERKES AYNI GÖRÜŞTE DEĞİL

Sektör uzmanı Patrick Moorhead ise Huang'ın görüşlerini paylaşmıyor. Moorhead, son 30 yıl boyunca programcıların işlerini kolaylaştıran birçok teknolojinin, bu uzmanlara alternatif olarak görülmesine rağmen, gerçekte yazılım geliştiricilere olan ihtiyacın piyasada artmaya devam ettiğini hatırlatıyor. Özellikle ChatGPT'nin piyasaya sürülmesinden sonra programlama alanında iş ilanlarının %6 oranında arttığını belirtiyor.Bu bilgiler ışığında, yapay zekanın programlama ve yazılım geliştirme alanlarında oynayacağı rol hakkında çeşitli görüşler bulunmaktadır. Bazıları yapay zekanın bu alandaki işleri devralacağını ve insanların daha farklı becerilere yönelmesi gerektiğini savunurken, diğerleri ise yazılım geliştiricilere olan ihtiyacın azalmayacağını, hatta artabileceğini öne sürüyor. Yine de global ölçekte insanlar işsiz kalırsa Jensen Huang ve onun gibilerin de işin kaymağını yemeye devam etmeyeceklerini tahmin etmek zor değil.

İLGİLİ HABERLER