NVIDIA Bu Yıl 18 Milyar Dolar Kazandı!

NVIDIA, dünya çapında bilinen bir grafik işlemci üreticisi, mali performansında önemli bir artış yaşadı. Şirket, geçtiğimiz yılın aynı çeyreğine göre üç kat artışla rekor bir gelir elde etti: Şirketin kazancı tam olarak 18 milyar dolara ulaştı. Bu büyüme, özellikle sunucu segmentindeki güçlü performans sayesinde gerçekleşti. NVIDIA'nın sunucu segmentindeki geliri yıllık %279 artarak 14,51 milyar dolara yükseldi. Bu artışın büyük bir kısmı, özellikle bulut hizmet sağlayıcıları ve çeşitli endüstrilerden gelen taleplerle desteklendi.

SUNUCU KAZANCI GELİRLERİN DÖRTTE BİRİNİ OLUŞTURUYOR

Bununla birlikte, NVIDIA'nın finansal direktörü, ABD'nin Ekim ayında uygulamaya koyduğu yeni yaptırımların, özellikle Çin gibi bazı ülkelerdeki satışları etkileyeceğini belirtti. Bu ülkeler, şirketin sunucu segmentindeki gelirinin %20 ila %25'ini oluşturuyor. Yeni yaptırımların etkisiyle bu gelirin azalması bekleniyor, ancak şirket bu kayıpları başka coğrafyalardaki yüksek talep ile telafi etmeyi umuyor.

NVIDIA'nın oyun segmentindeki geliri de %81 artarak 2,86 milyar dolara ulaştı. Profesyonel görselleştirme segmentindeki gelir yıllık %108 artışla 416 milyon dolara yükseldi. Ayrıca, şirketin otomobil segmentindeki geliri de yıllık %4 artarak 261 milyon dolar oldu. NVIDIA, dördüncü çeyrek için yaklaşık 20 milyar dolar gelir ve %74,5 ila %75,5 arasında bir kar marjı bekliyor, bu da yıllık %231'lik bir artış anlamına geliyor​​​

İLGİLİ HABERLER