iPhone 15 Pro Max Aşırı Derece Isınıyor

Apple'ın oyun konsolu benzetmesi yaptığı son amiral gemisinde ısınma sorunu ortaya çıktı.

12 Eylül'de tanıtılmasının hemen akabinde çok sayıda kişi tarafından sipariş verilen ve hala siparişlerine ulaşmayı bekleyen iPhone 15 Pro Max satın alanları üzücü bir haber ortaya çıktı. Apple'ın yeni akıllı telefon modelinde tercih ettiği A17 yonganın yeterli soğutma sistemi olmaması nedeniyle çok fazla ısındığı ve cihazın sadece 2 dakika kullanımda %25'e varan performans kayıpları yaşadığı tespit edildi.

Analistler, iPhone 15 Pro Max modelinde birkaç dakikalık yoğun grafik kullanımından sonra cihazın performansında %34 oranında düşüş olduğunu tespit ederken, kullanıcıların cihazda ağır grafik kullanan oyunları oynarken büyük performans kayıpları ve aşırı ısınma sorunu yaşadıkları ortaya çıktı.

Ekran Otomatik Kararıyor

Ağır işlemler yaparken iPhone 15 Pro Max ekranının otomatik olarak karardığını ve bunun ısınma sonucu sistemsel olduğunu belirten kullanıcılar, hava sıcaklıklarının yüksek olduğu bölgelerde ise sadece 2 dakikalık kullanımla cihazın 37 derecelere ulaştığını belirtti.

Apple'ın bu sorun karşısında ne gibi önlemler alacağı ve alınacak önlemlerin yeterli olup olmayacağı bilinmezken, güncelleme ile cihazın ısınmasının önüne geçilip geçilemeyeceği tartışma konusu oldu.

İLGİLİ HABERLER