iPhone 15 Kablosu Değişiyor, USB-C Kullanılacak

12 Eylül'de tanıtılması beklenen Apple'ın yeni iPhone 15 serisinde farklı bir USB girişi kullanılacak.

Uzun yıllardır kendi üretip tasarladığı Lightning USB girişini kullanan Apple'ın gelecek günlerde tanıtacağı iPhone 15 modellerinde USB girişinde bir değişime gitmesi bekleniyor. Avrupa Birliği (AB) tarafından USB-C kullanması yönünde zorlanan Apple'ın yeni modellerde yasalara uyum sağlamak ve olası cezalardan kaçınmak için bu hamleyi gerçekleştirmesi bekleniyor.

USB-C girişine sahip iPhone 15 modellerini tanıtması sırasında şirketin bu değişime gitme nedeni olarak yapacağı açıklamaların ise satış stratejisi nedeniyle farklı lanse ettirileceği iddia edilmekte. Eğer iddialar doğru çıkarsa, Apple'ın tanıtım sırasında Lightning yerine USB-C tercihinde bulunmasını 'inovasyon' olarak açıklaması beklentisi hakim.

Bazı Ülkelerde USB-C Kullanmayabilir

Apple'ın elinde kalan Lightning girişleri Avrupa Birliği ve ABD dışındaki ülkelerde kullanmasının mümkün olabileceği, Avrupa Birliği üyesi ülkelerde ise USB-C kullanmasının zorunlu olması nedeniyle bu ülkelerin her birinde şarj girişlerinin değişeceği netleşmiş durumda.

Türkiye'de de gelecek yıllarda USB-C kullanımının zorunlu olup olmayacağı konusunda henüz açıklama yapılmazken, tüketicilerin ortak talebinin bu yönde olması tahmin edilmekte. USB-C kullanımının giderek tüm dünyada yaygınlaşması beklenirken, 2024-2025 yıllarında kullanım oranının artması öngörülmekte.

İLGİLİ HABERLER