Fransa'da iPhone 12 Satışı Yasaklandı, Satışlar Durdu

Apple'ın en çok satış yapan modellerinden iPhone 12 modelinin Fransa'da satışı yasaklandı.

Akıllı telefonları mercek altına alan ve çeşitli incelemelere tabi tutan Fransa'da yeni bir gelişme yaşandı. Fransa'da çok satan akıllı telefon modelleri arasında bulunan  iPhone 12 modelinin satışı yasaklanırken, yasak kararının nedeni olarak ise insan sağlığı gerekçe gösterildi. Fransa İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 141 akıllı telefon modelinin incelemelere tabi tutulduğu ve bunun sonucunda bu cihazların izin verilen radyasyon miktarını kullanırken ve cepte taşırken aşıp aşmadığının kontrol edildiği açıklandı.

Yapılan testler sonrasında Apple'ın Çin'de üreterek satışını gerçekleştirdiği akıllı telefon serisinin en fazla satan modellerinden iPhone 12 modelinin izin verilen Avrupa Birliği radyasyon kısıtlamalarına uymadığı ve sınırı geçtiği tespit edildi.

Karar Yayınlandı: Satışı Yasak

Fransa İçişleri Bakanlığı'nın ise bir karar yayınlayarak ülke genelinde mağazalarda ve internet sitelerinde iPhone 12 satışını yasakladığı açıklandı.

iPhone 12 modelinin radyasyon sınırını geçtiği ve insan sağlığına zarar verebilecek sınıra ulaştığı belirtilirken, kararın ABD merkezli Apple'a bildirildiği ve Apple'ın Fransa temsilcisinin de harekete geçtiği öğrenildi. iPhone 12 modellerinin Fransa'da tekrar satışa sunulup sunulmayacağı bilinmezliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER