FACEBOOK TİKTOK BENZERİ BİR VİDEO OYNATICI İLE GELECEK

Facebook yeni bir güncellemeye hazırlanıyor. TikTok benzeri dikey bir video oynatıcıyı mobil sürüme getirecek.

Meta Platforms, Facebook'un mobil uygulamalarında kullanıcıların TikTok veya Reels'te yayınlananlara benzer dikey videoları daha rahat izlemelerini sağlayacak güncellenmiş bir video oynatıcı tanıttı. Yeni oynatıcı, varsayılan olarak Reels, Facebook Live ve diğer uzun videoları tam ekran dikey modda oynatacak. Bu yenilik ilk olarak ABD ve Kanada'daki iOS kullanıcılarına sunulacak ve önümüzdeki birkaç ay içinde daha geniş bir dağıtım bekleniyor.

FACEBOOK VİDEO FORMATI

Facebook'ta daha önce farklı video formatları kullanılıyordu; kullanıcılar uzun videoları dikey modda izleyebilirken, bazı videolar doğrudan Facebook akışında oynatılıyordu. Güncellenmiş oynatıcı, dikey videolara otomatik olarak odaklanacak, ancak çoğu yatay videoyu dikey modda oynatmaya da izin verecek. Telefonu döndürmek, oynatıcının dikey modda içerik oynatmaya geçmesini sağlayacak.

Ayrıca, Facebook'un yeni video oynatıcısı bazı görsel değişikliklere uğradı. Oynatıcının alt kısmında, kullanıcıların videonun farklı bölümlerine hızlıca geçiş yapmalarını sağlayan bir kaydırıcı eklendi. Yeni kontrol öğeleri, oynatmayı duraklatma ve izlenen bölümlere geri dönme imkanı da sunacak.

İLGİLİ HABERLER