Elon Musk Sınırları Zorluyor: Haftada 2 Roket Fırlatma Girişimi


2024'te yörüngeye ek Starlink uydularını fırlatmayı planlayan SpaceX, yıl içinde 144 fırlatma yapmayı hedefliyor. Şirketin bu büyük adımı, Starlink ağına daha fazla kapasite eklemeyi amaçlıyor. Bill Gerstenmaier, SpaceX yöneticisi, şirketin 2023 sonuna kadar 100 uçuş yapmayı planladığını ABD Senatosu Uzay ve Bilim Alt Komitesi'ne belirtti. 2024'te her ay 12 uçuş planlaması, sektörde hem ilgi uyandırdı hem de potansiyel riskleri göz önüne serdi.

Starlink Uydu Cep Telefon Ağ Hizmeti

Bu yılın başında Starlink, uydu bazlı cep telefonu hizmeti sunacaklarını duyurdu. Bu, yörüngeye daha fazla uydu eklemek anlamına geliyor. Starlink'in büyümesi şaşırtıcı olmasa da, Dünya'nın yakın yörüngesindeki trafik yoğunluğu hakkında endişeler artıyor. Özellikle şu anda yörüngede 3.500'den fazla Starlink uydusu bulunması, bu endişeleri daha da artırıyor. Starlink'in bu hızla genişlemesi, yakın yörüngedeki trafiği nasıl etkileyeceği sorusunu gündeme getiriyor.

Ayrıca, yörüngedeki uyduların artmasıyla, ışık kirliliğine olan etkisinin de göz önünde bulundurulması gerekiyor. Özellikle BlueWalker 3 gibi parlak uyduların fırlatılmasının ardından, bu konuda daha fazla tartışma olacak gibi... SpaceX, sadece kendi projeleriyle sınırlı kalmıyor; diğer ajanslarla da işbirliği yaparak çeşitli uyduları fırlatıyor. Artemis III misyonunda da önemli bir rol üstlenen şirketin, ABD hükümetiyle gelecekteki işbirliklerini artırması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER