ChatGPT ve DALL-E Karşılıklı Kahve İçip Sohbet Ettiler

Ne günlere geldik demek geliyor insanın içinden değerli okurlar ancak çağa ayak uydurmamız gerekiyor. Chat GPT ve DALL-E iki yapay zeka platformu ve bunlar arasında sohbet gerçekleşti. Sohbet neticesinde bakın neler ortaya çıktı...

İfadelerin duygusal çağrışımlarının, yapay zeka ile etkileşimde önemli bir rol oynadığı ortaya çıktı. Bu, ChatGPT'nin kullanıcılardan birine sohbet robotuyla ilişkili DALL-E 3 görüntü oluşturucuyla ilgili dahili talimatların bir kısmını vermesiyle keşfedildi.

ChatGPT ve DALL-E Karşılıklı Nezaket Çerçevesi İçinde Sohbet Ettiler

Aşağıda, ChatGPT'nin kullanıcılardan birine gösterdiği dahili talimatların bir kısmı yer almaktadır; metnin bir kişi tarafından yazıldığı varsayılmaktadır ve OpenAI sunucularının açık olduğu bir zamanda sohbet robotu ile DALL-E görüntü oluşturucu arasındaki etkileşim için tasarlanmıştır


Talimat, DALL-E ve ChatGPT arasındaki etkileşimin doğal insan dili formatında bir fikir vermesi açısından dikkat çekicidir. Geçmişte yazılım ürünleri arasındaki etkileşim, makine formatında veri alışverişi yapmak için API'ler kullanılarak gerçekleştiriliyordu ve bir kişinin bunu okuması zordu. Büyük dil modelleri dünyasında, bize tanıdık gelen biçimde gerçekleştirilebilir. OpenAI bu yaklaşımı Mart ayında ChatGPT eklentileriyle denedi.

Ars Technica'nın görüştüğü bir uzman, bugün yapay zekaya kibar yaklaşımın etkinliğini doğrulayan birçok örnek bulunduğunu, yapay zekaların "teşekkür ederim" ve "lütfen" gibi kelimeleri insani bir şekilde algılayabildiklerini belirtti.

Kaynak: Ars Teknik

İLGİLİ HABERLER