Apple Store Kapandı, Yeni Zam Mı Yapılacak?

Apple'ın yeni akıllı telefonlarını tanıtmasının ardından bugün Türkiye'de Apple Store kapandı.

Apple'ın resmî satış sayfası olan Apple Store bugün Türkiye'de "kısa süre içinde geri döneceğiz" açıklamasıyla kapandı. Neredeyse her kapandığında fiyatlara zam geldiğini bilen kullanıcılar ise sosyal medyadan yeni zam iddiaları paylaşmaya başladı. Apple henüz zam yapılıp yapılmayacağını açıklamazken, Apple Store'un neden kapandığı konusunda henüz bilgi yok.

Sadece Türkiye Apple Store'un kapanmasının zam beklentisine neden olduğu belirtilirken, bazı kullanıcılar ise sitede yapılan güncellemeler nedeniyle sitenin kapatılmış olabileceğini düşünüyor. Türkiye fiyatlarına döviz kurunda yaşanan oynaklık nedeniyle sık aralıklarla zam uygulayan Apple, iPhone modellerinin satış fiyatında yaptığı her güncellemede fiyatlara birkaç bin lira zam yapmış oluyor.

Zam Beklentisi Var

Apple Store'un birkaç saat içinde açılması beklenirken, iPhone ve diğer Apple ürünlerine zam yapılması durumunda yeni iPhone 15 Pro Max modelinin 100 bin lira sınırını aşacağı ve Apple'ın kritik sınır olarak görülen sınırı geçeceği tahmin ediliyor.

Tüm dünyada fiyatları aynı seviyede tutan Apple'ın yerel vergiler nedeniyle bazı ülkelerde fiyatları çok daha yüksek seviyelerde. Türkiye'de de vergiler nedeniyle iPhone modelleri yüksek fiyatla satılıyor.

İLGİLİ HABERLER