Arda Güler’in Ruhu Atletico’da! Diego Simeone Genç Oyuncusu Arthur Vermeeren'e Örnek Gösterdi

Diego Simeone, 22 milyon euroya transfer edilen genç yıldızı Arthur Vermeeren’in performansını değerlendirirken Arda Güler’i örnek gösterdi. Arjantinli teknik direktörün açıklamaları merak uyandırdı!

Dünyaca ünlü teknik direktör Diego Simeone, devre arasında 22 milyon euroya transfer ettiği genç oyuncu Arthur Vermeeren’in performansını değerlendirirken Arda Güler’i örnek gösterdi. La Liga’daki şampiyonluk yarışında beklentilerin uzağında bir sezon geçiren Atletico Madrid’de, teknik direktör Simeone genç oyuncusunun kulüpteki zorlu başlangıcına değindi. Kış transfer döneminde takıma katılan 19 yaşındaki oyuncunun takıma uyum süreci bir hayli zor geçerken, Arjantinli teknik direktör genç oyuncunun durumunu Arda Güler üzerinden açıkladı.


Arda’yı Örnek Gösterdi

Simeone, Vermeeren’in henüz çok genç bir oyuncu olduğunun altını çizerek, “Arthur genç bir oyuncu ve büyük bir gelecek onu bekliyor. Real Madrid’deki Arda Güler ve Barcelona’daki Vitor Roque örneklerine bakın. Arthur da onlar gibi oynamak zorunda. Bu oyuncuların kullanılabilecekleri maçlar da var, kenarda beklemeleri gereken karşılaşmalar da” dedi. Bu açıklamasıyla, genç oyuncuların gelişim sürecinde sabırlı olunması gerektiğini vurgulayan Simeone, Arda Güler’in örnek alınması gereken bir futbolcu olduğunu belirtti.

Arthur Vermeeren’in Kariyeri

2005 doğumlu Arthur Vermeeren, Belçika ekibi Royal Antwerp’den 22 milyon euro karşılığında transfer edilmişti. Geçtiğimiz sezonda takımının Belçika Ligi’ndeki şampiyonluğunda önemli bir rol oynayan genç oyuncu, son dönemde Belçika A Milli Takım kadrosuna da dahil edildi. Ancak Atletico Madrid formasıyla henüz sadece 85 dakika süre bulabildi.

Genç Oyuncuların Gelişimi ve Beklentiler

Simeone’nin açıklamaları, genç yeteneklerin gelişim sürecinde sabırlı olunması gerektiğini ve büyük takımlarda forma giymenin zorluklarını gözler önüne serdi. Arda Güler ve Vitor Roque gibi isimlerin, genç oyuncular için ilham verici örnekler olduğuna dikkat çeken Simeone, Arthur Vermeeren’in de benzer bir gelişim göstermesi gerektiğini vurguladı.

İLGİLİ HABERLER