Süleyman Soylu'dan Bomba Hamle: Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılmasını İstedi!

Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, yasama dokunulmazlığının kaldırılması için Meclis Başkanlığı'na başvurdu. Soylu, 40 yıllık siyasi kariyeri boyunca birçok iftira ve karalama kampanyasıyla karşı karşıya kaldığını belirtti.

Soylu, 26 Temmuz'da yaptığı başvuruda, milletvekilliği görevi süresince yalan, hakaret ve iftira dolu 11 bin 500 televizyon haberi, 1454 gazete haberi, 628 köşe yazısı ve 218 bin internet ve sosyal medya haberine maruz kaldığını ifade etti. Soylu, hakkında herhangi bir fezleke işlemi bulunmamasına rağmen CHP tarafından sistematik bir itibarsızlaştırma kampanyasıyla karşılaştığını vurguladı.

Soylu, dilekçesinde, İçişleri Bakanı olarak görev yaptığı dönemde terörle, uyuşturucuyla ve organize suç örgütleriyle kesintisiz mücadele ettiğini ve bu süreçte devletin itibarını korumak için her türlü riski aldığını belirtti. Ancak, bu mücadelenin ardından kendisini hedef alan yalan ve iftira içerikli yayınlarla karşı karşıya kaldığını kaydetti.

Soylu, yasama dokunulmazlığının kaldırılması talebini, milletimize karşı sorumluluğu ve Gazi Meclis'in iradesine olan saygısı gereği yaptığını belirtti. Görevde bulunduğu dönemlerle ilgili hakkaniyetin ve gerçeklerin ortaya çıkması için bu başvurunun zorunlu olduğunu ifade etti.

İLGİLİ HABERLER