O Partiden Şok Karar: Yeni Anayasa Görüşmelerinde Kurtulmuş ile Masaya Oturmayı Reddetti!

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa görüşmeleri kapsamında Meclis'te grubu olan ve olmayan tüm partilerle bir araya gelirken, Demokrat Parti bu sürecin dışında kaldı.

Demokrat Parti'nin Genel Başkanı Gültekin Uysal, görüşmeleri "Yeni anayasa aldatmacası" olarak nitelendirerek masaya oturmayı reddetti.

Tüm Partilerle Görüşmeler Tamamlandı

Numan Kurtulmuş, Meclis'te grubu bulunan AK Parti, CHP, DEM Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'ni ziyaret etti. Bunun yanı sıra, grubu olmayan ancak Meclis'te temsil edilen DEVA Partisi, HÜDA-PAR, Yeniden Refah Partisi, TİP, Demokratik Bölgeler Partisi, Emek Partisi ve DSP'nin de genel başkanları ile görüş alışverişinde bulundu. Bu kapsamda yapılan görüşmeler geçtiğimiz hafta tamamlandı.

Demokrat Parti'nin Sert Tepkisi

Meclis'te 3 milletvekili ile temsil edilen Demokrat Parti'nin Genel Başkanı Gültekin Uysal, Kurtulmuş ile görüşmeyi reddetti. Gazeteduvar'ın haberine göre Uysal, "Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 'yalancı çoban' hikayesine dönüşmüş yeni anayasa aldatmacasına, kandırmacasına alet ve taraf olmayacağız" şeklinde sert bir açıklama yaparak bu sürece katılmayacaklarını belirtti.

Yeni Anayasa Görüşmelerinin Geleceği

TBMM Başkanı Kurtulmuş'un, tüm partilerin görüşlerini alarak sürdürdüğü yeni anayasa çalışmaları, Demokrat Parti'nin katılımı olmaksızın devam edecek. Demokrat Parti'nin bu tavrı, yeni anayasa çalışmalarının meşruiyetine dair çeşitli tartışmaları da beraberinde getirdi. Kurtulmuş, Demokrat Parti'nin tutumuna ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.

İLGİLİ HABERLER