Ne Yaptın Sen Ekrem Başkan? Aman Özgür Özel Duymasın!

TBMM AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, 500 milyar lira bütçeye sahip İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) 3 milyar liralık SGK prim borcunu ödemek için harekete geçtiğini belirtti. Usta, İBB'nin bu adımını "yapıcı bir tutum" olarak değerlendirerek teşekkürlerini iletti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 3 milyar lira olan SGK prim borcunu ödemek için harekete geçti. TBMM Genel Kurulu'nda bu konuyu dile getiren Leyla Şahin Usta, İBB'nin başvurusunu yaparak ödemeyle ilgili girişimlere başladığını ifade etti ve bu adımı takdirle karşıladıklarını söyledi.

AK Partili Usta: Atılan Adımdan Neden Rahatsızlar?

Leyla Şahin Usta, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: "Sigorta primlerinin ödenmesiyle ilgili yapılan çağrıdan rahatsız olunduğunu bir kere daha görüyoruz. Bu sigorta prim borçlarının ödenmesiyle ilgili atılan adımdan neden rahatsız olundu? Belediyeleri sıkıştırarak bütçelerinin kısıtlanmaya çalışıldığını iddia ediyorlar. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin toplam bütçesi 500 milyar liranın üzerinde. SGK borcu 2024 için 3 milyar 250 milyon lira. Bu 500 milyarlık bütçeden 3 milyar liralık borcu ödemek, belediyeyi sıkıştırmak anlamına gelmez. Bu SGK için önemli bir miktardır."

Teşekkür Mesajı

Usta, konuşmasının devamında, "Bunun ödenmesini uzlaşmacı bir yaklaşımla sağlamak için yapılmıştır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de başvurusunu yapmış bu ödemeyle ilgili girişimini başlatmıştır. Bu yapıcı tutumdan dolayı da teşekkür ediyoruz," ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABERLER