Muhalefet Partilerinin En Güçlü Milletvekilleri Kimler?

ORC Araştırma şirketinin 1-5 Ağustos 2024 tarihlerinde gerçekleştirdiği anket, muhalefet partilerinin en etkili milletvekillerini belirledi. İşte sonuçlar ve dikkat çeken detaylar!

CHP'li Başarır Zirvede!

Ankete göre, CHP'nin Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, muhalefet partilerinin en etkili milletvekili olarak %17,8 oy oranıyla birinci sırada yer aldı. Başarır, etkili söylemleri ve faaliyetleriyle dikkat çekti.

Demokrat Parti ve Türkiye İşçi Partisi'nden Etkili İsimler

Listede ikinci sırayı, %14,5 oy oranıyla Demokrat Parti'nin İzmir Milletvekili Salih Uzun aldı. Üçüncü sırada ise %12,2 oy ile Türkiye İşçi Partisi'nden İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil yer aldı. Her iki isim de partilerinin öne çıkan yüzleri arasında bulunuyor.

Gergerlioğlu 6. Sırada!

CHP'li Veli Ağbaba, %12 oy oranıyla dördüncü sıraya yerleşirken, İYİ Parti'den Turhan Çömez %11,5 oy alarak beşinci sırada bulunuyor. Listede 6. sırada ise DEM Parti'den Ömer Faruk Gergerlioğlu yer aldı, %8,5 oy oranıyla dikkat çekti.

Diğer Etkili İsimler

CHP'li Deniz Yavuzyılmaz ve Mustafa Sarıgül sırasıyla %9,7 ve %9,1 oy oranlarıyla listeye girerken, İYİ Parti'den Kürşad Zorlu %7,6 ve Saadet Partisi'nden Bülent Kaya %7,2 oy alarak sıralamada kendilerine yer buldular.

İLGİLİ HABERLER