Kılıçdaroğlu'ndan Özel'e zehir zemberek "El sıkma" yanıtı: Sarayda oturan zatın elini sıkmayacağız ve mücadele edeceğiz

Kılıçdaroğlu'ndan Özel'e zehir zemberek "El sıkma" yanıtı: Sarayda oturan zatın elini sıkmayacağız ve mücadele edeceğiz

"Kılıçdaroğlu'nun Çarpıcı İtirafı: 'Sarayda Oturan Zatın Elini Sıkmayacağız!'"

CHP'nin önde gelen isimlerinden eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de düzenlenen bir panelde sert açıklamalarda bulundu ve şu anda CHP Genel Başkanı olan Özgür Özel'in kendisiyle ilgili yaptığı "Cumhurbaşkanı'nın elini sıkmıyor" değerlendirmesine yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, panelde yaptığı konuşmada Özel'in sözlerine yönelik olarak, "Siz susmayın diye onun elini sıkmıyorum, halkımıza sürtük çapulcu dediği için onun elini sıkmıyorum. Partime ve kendinden olmayan seçmene terörist dediği için elini sıkmıyorum. Vatandaşlığımızı üç paraya sattığı için milletin parasına el uzattığı için el sıkmıyorum" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'in Cumhurbaşkanı ile ilgili yaptığı eleştirilere de cevap vererek, "Onun elini sıkmadım ve sıkmayacağım. Gezide hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz ve Berkin Elvan için elini sıkmıyorum ve yüzüne bakmıyorum. Beni tehdit ettiği için değil bana hakaret ettiği için değil linçlere suikastlara uğradığım için değil gazeteciler, öğrenciler, akademisyenlerin hakkını aramak için onun elini sıkmadım ve sıkmayacağım" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması salonda büyük alkış ve sloganlarla karşılandı. Demokrasi ve adalet vurgusu yapan Kılıçdaroğlu, "Biz sarayda oturan zatın elini sıkmayacağız ve mücadele edeceğiz. Demokrasi lütufla verilmez, dünyanın hiçbir ülkesinde de böyle verilmez. Demokrasi kararlı mücadele ile olur, hapislerden, tutuklanmalardan korkmayacağız. Varsa Türkiye, bizim korkumuz yok" diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER