Gürsel Tekin İmamoğlu'nu Seçim Arefesinde Sert Eleştirdi

Gürsel Tekin, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) ayrılmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik eleştirilerde bulundu. Bir televizyon programına katılan Tekin, İmamoğlu'na destek olup olmayacağı sorusuna, "Bu kişiler gerçek anlamda yenilikçi değil, aksine çürümüş kişilikler. Onlara destek olmam söz konusu bile olamaz." yanıtını verdi.

CHP'DE DEĞİŞİM TARTIŞMALARI

CHP içerisinde genel seçimlerin ardından başlayan değişim tartışmaları, yerel seçimler öncesinde aday belirleme sorunlarıyla daha da alevlendi. Partide değişimin sadece genel başkan düzeyinde kalması eleştirilirken, yerel seçimlerle ilgili tartışmalar da gündemden düşmedi. İmamoğlu'nun baskısı altında kalan ve parti içinde önemli bir figür olarak görülen Özgür Özel, partideki etkinliğini yitirdi.

Özellikle İstanbul'da, yerel seçim adaylarının belirlenmesi sürecinde İmamoğlu'nun etkisi altında kalan Parti Meclisi, Özgür Özel'e bu konuda hiçbir söz hakkı tanımadı. İstanbul'un tüm ilçe belediye başkan adayları İmamoğlu tarafından seçildi.

Esenyurt Belediye Başkanlığı için aday gösterilmeyi uman eski CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, aday gösterilmediği için partiden istifa ettiğini duyurdu.

Tekin, partide objektif kriterlerin, liyakatin ve ehliyetin göz ardı edildiğini, parti içindeki ilişkilerin, gruplaşmaların ve kişisel çıkarların ön plana çıktığını belirtti. CHP'nin, parti içi çekişmelerin, makam ve mevki dağılımının hakim olduğu, emek verenlerin dışlandığı ve parti hukukunun ihlal edildiği bir yapıya büründüğünü ifade etti. Tekin, partinin ideoloji ve ilkelerden ziyade kişisel ilişkilerle yönlendirildiğini vurgulayarak, bu durumun partinin temel değerlerine zarar verdiğini söyledi.

kaynak: https://www.msn.com/tr-tr/haber/other/g%C3%BCrsel-tekin-den-canl%C4%B1-yay%C4%B1nda-ekrem-%C4%B0mamo%C4%9Flu-na-yayl%C4%B1m-ate%C5%9Fi-%C3%A7%C3%BCr%C3%BCm%C3%BC%C5%9F-adamlar/ar-BB1ilAgU?ocid=msedgdhp&pc=entpsp&cvid=68b195455f544ca7827d4b32f57c873d&ei=15

İLGİLİ HABERLER