Emekliye Zamda Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Önemli Açıklama

Emekliler enflasyon karşısında düşen maaşları için düzeltme beklerken son durumu Cumhurbaşkanı açıkladı.

Son aylarda artan döviz kuru ve enflasyon karşısında maaşları yetersiz kalan emekliler hükümetten gelecek haberi bekliyor. Bir süredir Çalışma Bakanlığı tarafından emeklilerin maaşları ile ilgili çalışma yürütüldüğüne dair haberler gündeme gelirken, ne zaman zam alacakları ve 2024'e girmeden önce zam verilip verilmeyeceği ve seyyanen zammın ne kadar olacağı belirsizliğini koruyor.

Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, basın mensuplarının emekli maaşları ile ilgili yapılacak düzeltme ile ilgili sorusuna yanıt vererek hükümetin bu konudaki düzenlemesini doğruladı.

En Az 10.000 Olması Bekleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çalışma Bakanlığı  tarafından çalışma yapıldığını belirterek, Türkiye'ye dönüşünün hemen ardından çalışma bakanı ile görüşeceğini ve bu konuda neler yaptığını, neler yapılacağını ve ne durumda olduğunu öğreneceğini ve en kısa sürede 2024'e kalmadan bunu açıklamak istediklerini açıkladı.

Emeklilere verilecek olan zammın ne kadar olacağını belirtmeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilerin enflasyona ezdirilmemesi için ne gerekliyse yapılması talimatını verdiğini belirterek, yapılacak zam konusunda en kısa sürede açıklama yapılacağının bilgisini paylaştı. Emekli maaşlarında en düşük rakam şimdilik 7.500 lira olurken bunun en az 10.000 liraya yükseltilmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER