Bakan Özhaseki Yalova'da Önemli Açıklamalarda Bulundu!

Türkiye Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı, Yalova'da düzenlenen bir iftar programında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan, Türkiye'nin yer altında iki büyük sorunla karşı karşıya olduğunu belirtti:

Türkiye Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı, Yalova'da düzenlenen bir iftar programında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan, Türkiye'nin yer altında iki büyük sorunla karşı karşıya olduğunu belirtti: sürekli bir tehdit oluşturan terör örgütleri ve deprem riski. Terörle mücadelede önemli başarılar elde edildiğini ve ülkenin birçok bölgesinin temizlendiğini vurguladı.

BAKAN DEPREM GERÇEĞİ İLE YÜZLEŞMELİYİZ DEDİ

Bakan, Türkiye'nin deprem gerçekliğiyle yüzleşmesi gerektiğini, ülkenin aktif fay hatlarına sahip olduğunu ve geçmişte yaşanan yıkıcı depremlerin ağır sonuçlarına dikkat çekti. 6 Şubat'ta yaşanan depremlerin etkilediği bölgelerdeki yıkım ve kayıpların boyutlarına değinerek, devletin konut ve iş yerlerini güvenli hale getirme konusunda ciddi adımlar attığını ifade etti.

Bakan, her ay 10 ila 15 bin arasında yeni konutun teslim edileceğini duyurdu. Bu konutların, deprem gibi doğal afetlere dayanıklı şekilde inşa edildiğini belirtti. Ayrıca, kentsel dönüşüm projelerine her partiden belediye başkanlarını davet ederek, bu konuda partizanlık yapmadan hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

Programa Yalova Valisi, AK Parti Yalova milletvekilleri, Yalova Belediye Başkanı, Yalova Üniversitesi Rektörü, sanatçı Cengiz Kurtoğlu ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

kaynak trthaber

İLGİLİ HABERLER