Jonathan Jacob Meijer Kimdir?

Hollanda'nın Jacob Meijer gibi ilginç bir karakteri var: müzisyen kimliğinin yanı sıra, 500'den fazla çocuğun biyolojik babası olduğuna inanılıyor. Ancak bu durum, Hollanda'da yaşayan bu adam için beklenmedik bir dönemeçle sonuçlandı.

Devlet, onun çocuk sahibi olmasını yasakladı. Meijer'in hikayesi, modern toplumun etik ve yasal sınırlarını sorgulatıyor.


Meijer'in sperm bağışı serüveni, 2007 yılında 42 yaşındayken 11 farklı klinik ve Cryos sperm bankasıyla başladı. Ayrıca çocuk sahibi olmak isteyen kadınlar ve çiftler için Facebook gruplarına katıldığı da belirtiliyor.
Meijer'in biyolojik olarak 500 ila 600 arası çocuğun babası olduğu tahmin ediliyor. Ancak Hollanda'da bir kişinin 25'ten fazla çocuğu olması yasa dışı kabul ediliyor. Meijer'in çocuklarının yaklaşık 375'i Hollanda'da, 80'i Almanya'da, 35'i Belçika'da, dördü Arjantin'de ve ikisi Avustralya'da yaşıyor.
Jacob Meijer, sperm bankalarına yanlış beyanlarda bulunduğu gerekçesiyle dava edildi ve en az 550 kişinin biyolojik babası olduğu düşünülüyor. Hollanda hükümeti, Meijer'in çocuk sahibi olmasını yasakladı ve eğer bağışlarına devam ederse ciddi para cezalarıyla karşı karşıya kalabileceği belirtildi.


Ancak Avrupa basınında çıkan bazı haberlere göre, Meijer sosyal medya üzerinden "çocuk sahibi olmak isteyen kadınlara yardımcı olmayı" sürdürüyor.

İLGİLİ HABERLER