Dilan Polat tahliye mi edilecek? Dilan Polat hapisten çıkacak mı?

Dilan Polat Hapisten Çıkacak mı? İşte Tahliye Durumu ve MASAK Raporu!

Dilan Polat Tahliye Olacak mı? Ünlü İsim İçin Şaşırtıcı Gelişmeler! İstanbul merkezli geniş çaplı operasyonda tutuklanan Dilan Polat’ın hapisten çıkıp çıkmayacağı merak ediliyor. İşte detaylar!

Dilan Polat Hapisten Çıkacak mı?

Son dönemin en çok konuşulan isimlerinden biri olan Dilan Polat’ın tahliye edilip edilmeyeceği, MASAK’ın hazırladığı detaylı rapor sonrası merak konusu oldu. İstanbul merkezli düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ünlü isimlerin durumları hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı.

MASAK Raporunda Neler Var?

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından hazırlanan raporda, Dilan Polat’ın soruşturmaya konu şirketlerde yalnızca ortaklık rolüne sahip olduğu belirtiliyor. Raporda, Polat’ın karar alma yetkisi olmadığı, tüm yetkilerin eşi Engin Polat ve Sezgin Polat’ta olduğu ifade ediliyor. Ayrıca, Hazinenin kaybı olarak değerlendirilen miktarların Dilan Polat’a bağlı olmadığı, 2020-2023 yılları arasında satışların önemli ölçüde arttığı ve özellikle 2023 yılında zirveye ulaştığı belirtiliyor. Gelirlerin kaynağının ve Polat’ın mal varlığının kazancı ile örtüştüğü vurgulanıyor.

Ne Olmuştu?

1 Kasım 2023 tarihinde başlayan ve İstanbul merkezli 6 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda Dilan Polat ve eşi Engin Polat dahil 24 şüpheli gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında yapılan aramalarda dijital materyal ve defterlere el konulmuş, MASAK tarafından hazırlanan ön inceleme raporunda, aile bireylerine ait şirketlerden sahte fatura kesilerek 200 milyon lira para girişi sağlandığı belirlenmişti. Para transferlerinin aile bireyleri arasında yapıldığı, son aşamada Engin Polat’ın sahibi olduğu Milda Gayrimenkul firmasında toplandığı ve buradan gayrimenkul ve araç alımları yapıldığı tespit edilmişti.

Tahliye Kararları

Sulh Ceza Hakimliği, 14 Haziran’daki aylık tutukluluk incelemesinde, Dilan Polat’ın kardeşleri ve bazı diğer şüpheliler için adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliye edilmesine karar vermişti. Ancak, Polat’ın durumu ve diğer beş şüphelinin tutukluluk halleri devam ediyor.

Dilan Polat’ın hapisten çıkıp çıkmayacağına yönelik nihai karar, MASAK raporunun ve soruşturmanın sonuçlarına göre şekillenecek. Bu süreçte gözler mahkeme kararında ve olası gelişmelerde olacak.

İLGİLİ HABERLER