Kocaeli'ye Elektrik Enerjisi Temin Eden SEDAŞ Satıldı!

SEDAŞ son yıllarda Kocaeli için altyapı sorunlarını çözme noktasında yeterli çalışmaları yürütemedi ve bu konuda sürekli şikayetler aldı. Şimdi SEDAŞ satıldı.
Torunlar Holding Kasu şirketi devraldı.

Kocaeli'de enerji sorununun çözümü ve altyapı yenilenme çalışmalarının yürütülmesi konusunda milletvekilleri ve yöneticiler, yeni SEDAŞ yöneticilerinin masasına çözüm için mevcut sorunları ortaya koyacaklar.

Kocaeli İhmal Edildi

Sedaş geçmişte Sakarya'da altyapı sorunlarının büyük bir kısmını çözmüştü ancak Taşeron firma Yılmazlar elektrik şirketi ile sorunlar yaşamıştı. Bunun sonucunda Kartepe ve Başiskele'de enerji tedariği açısından problemler meydana gelmeye başlamıştı. Şimdi yönetimin el değiştirmesi ile beraber yetkililer çözüm için masaya oturacaklar.

Sedaş 2 milyon Tüketiciye Hizmet Veriyor


SEDAŞ 4 ile ve toplamda 2 milyon aboneye hizmet veriyor. Şirket Sakarya ilinde çok ciddi altyapı çalışmalarını yürüttü. Kocaeli ise bu yatırımlardan tam olarak faydalanamadı.

Yılmazlar Şirketi Mali Açıdan Sıkıntı Yaşamıştı

SEDAŞ yatırımlarının kaynağı olarak 123 milyon liralık teminatı nakite çevirmişti. Bu da Yılmazlar firmasını ekonomik olarka darboğaza sokmuştu. Altyapı çalışmaları bu nedenle aksamıştı. Yılmazlar Elektrik şirketi de SEDAŞ'ı dava etmişti mahkeme halen sürüyor.



İLGİLİ HABERLER