Kocaeli'de Tarıma Dev Destek! Başkan Büyükakın "Ekilmedik Tek Bir Tarla Bile Kalmayacak”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı tohum, gübre ve mazot desteğiyle üretim hız kesmeden devam ediyor. Başkan Tahir Büyükakın, çiftçilerle mısır hasadına katılarak, desteklerin süreceğini ve ekilmedik tarla kalmayacağını belirtti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin tarıma verdiği desteklerle çiftçiler, mısır hasadını sürdürüyor. Başkan Tahir Büyükakın, Körfez Cumaköy’de biçerdöverin direksiyonuna geçerek mısır hasadına katıldı. Başkan Büyükakın, tarımsal üretimi artırmaya yönelik verdikleri desteklerin karşılığını aldıklarını belirtti ve çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

Başkan Büyükakın Hasada Katıldı

Cumaköy’de gerçekleştirilen mısır hasadına katılan Başkan Tahir Büyükakın, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak üreticilerin yanında olduklarını söyledi. Beş yıl boyunca altyapı yatırımları dışında 1 milyar TL destek sağladıklarını belirten Büyükakın, "Ekilmedik tarım alanı kalmaması için çalışıyoruz" dedi. Çiftçilere verdikleri desteğin milli ekonomiye katkı sağladığını da ekledi.

Çiftçilerden Başkan’a Teşekkür

Mısır hasadı sırasında Başkan Büyükakın’a, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt ve Körfez Muhtarlar Derneği Başkanı Engin Öztürk eşlik etti. Bölgedeki çiftçilerden İbrahim Sadun, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı mazot, tohum ve gübre desteğiyle üretim yapabildiklerini söyleyerek Başkan Büyükakın’a teşekkür etti.

Mısır Tohumu ve Gübre Desteği

Bu yıl Kocaeli genelinde 1.800 çiftçiye yüzde 50 hibeli katı organomineral gübre, dane mısır ve silajlık mısır tohumu dağıtıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen projeyle, çiftçilere ayrıca hibe mazot desteği de sağlandı. Kocaeli genelinde 37 bin dekar tarım alanı üretime kazandırıldı.

Tarımda Sürdürülebilir Destekler

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bölge tarımını kalkındırmak için sunduğu desteklerle ekilmedik tarım alanı bırakmamayı hedefliyor. Verilen bu desteklerle hem tarımsal üretim artıyor hem de çiftçilerin ekonomik sıkıntıları hafifletiliyor. Başkan Büyükakın, bu tür projelerle tarıma olan katkılarını sürdüreceklerini belirtti.

Kocaeli’de tarımsal üretimin artmasıyla birlikte çiftçiler, büyük bir memnuniyetle hasatlarına devam ediyor.

İLGİLİ HABERLER