Kocaeli’de Tarihi Halkevi Gençlik Merkezi Oluyor! Meclisten 10 Yıllık Tahsis Kararı

Kocaeli meclisi, Halkevi binasını 10 yıllığına gençlik merkezi olarak Büyükşehir Belediyesi’ne devretmeyi planlıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Halkevi binasını 10 yıllığına gençlik merkezi olarak kullanmak üzere devralmayı kararlaştırdı.

Halkevi Binası Büyükşehir Belediyesi’ne Tahsis Edilecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ekim ayı meclis toplantısında, Cumhuriyet tarihinin ilk eserlerinden biri olan ve Kocaeli Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından restorasyonu tamamlanan İzmit Halkevi binasının, 10 yıllığına Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi görüşülecek. Halkevi binası, gençlik merkezi olarak kullanılmak şartıyla devredilecek. Mecliste protokolün onaylanmasının ardından bina, gençlerin ve Kocaeli halkının kullanımına sunulacak.

Mecliste 133 Gündem Maddesi Görüşülecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekim ayı meclis toplantısı, 10 Ekim Perşembe günü Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın başkanlığında yapılacak toplantıda toplam 133 gündem maddesi görüşülerek karara bağlanacak. Halkevi binasının devri dışında, kapalı otopark ücretlerine zam yapılması ve Körfez Belediyesi’ne hayvan barınağı yapımı için yer tahsisi gibi önemli konular da gündemde yer alacak.

Astakos Sit Alanında Kazı Çalışmaları Başlayacak

Başiskele Serdar Mahallesi’nde, belediye ve kaymakamlık binasının yaklaşık 500 metre üst kısmında yer alan Astakos I. Derece Arkeolojik Sit Alanı’nda sondaj çalışması yapılacak. Bu çalışma, alanda kültür varlığı olup olmadığını tespit etmek amacıyla gerçekleştirilecek. Mecliste, Kocaeli Müze Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanacak “İşbirliği Protokolü” için başkanlık makamına yetki verilmesi de görüşülecek.

Körfez’e Yeni Hayvan Barınağı Yapılacak

Körfez Hacı Osman Mahallesi’nde bulunan 8 bin 278 metrekarelik orman arazisi, Körfez Belediyesi’ne hayvan barınağı yapılmak şartıyla tahsis edilecek. Bu alan, hayvanların barınma ve rehabilitasyon ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Körfez Belediyesi tarafından düzenlenecek. Meclis toplantısında bu tahsis işlemi ile ilgili kararlar alınarak proje çalışmalarına başlanacak.

İLGİLİ HABERLER