Kocaeli'de Film Festivali Başlıyor!

Kocaeli Sinema Festivali, bir kez daha sinema tutkunlarına kapılarını açıyor. Bu yıl ikincisi düzenlenen festival, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi, Vehbi Koç Vakfı ve birçok değerli kurumun desteğiyle 3-9 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. Festival, Ulusal Uzun Metraj Belgesel, Kısa Film, Animasyon ve Öğrenci Filmleri olmak üzere dört farklı kategoride sinema severlere zengin bir içerik sunacak.

Festivalin açılış gösterimleri 3 Kasım’da, aralarında Ford Otosan Vehbi Koç Vakfı Sanat Merkezi, Başiskele Türkiye 100. Yılı Gençlik Merkezi ve Gölcük Kazıklı Kervansaray'ın da bulunduğu farklı lokasyonlarda yapılacak. İzmit'te ise iki ayrı mekanda daha gösterimler planlanıyor.

Ödül töreni heyecanı 5 Kasım’da SDKM’de yaşanacak. Saat 18.00'de başlayacak ödül töreni öncesinde ise, saat 16.00'da Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Geleneksel El Sanatçıları Sergisi ve Atölyesi ziyaretçilere sunulacak. Festivalin devamında, 6-9 Kasım tarihlerinde, etkinlikler Kocaeli Üniversitesi kampüsüne taşınacak. Burada dört gün boyunca seçkin filmler izleyiciyle buluşurken, farklı söyleşilere ve atölyelere de ev sahipliği yapılacak.

İLGİLİ HABERLER