Kocaeli'de Evsiz Vatandaşlara Yardım Eli | Artık O Numara Var!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden evsiz kalan vatandaşlara yardım eli uzatıldı... Artık o numarayı tuşlayacaklar. İşte detaylar...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının maneviyatını yansıtarak, kapılarını kimsesiz ve gidecek yeri olmayan vatandaşlara açmaya devam ediyor. Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'ın "Kocaeli'de kimse aç ve açıkta kalmayacak" şeklindeki talimatı, Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından büyük bir titizlikle yerine getiriliyor. Bu kapsamda, Gebze'de evsiz kalan iki vatandaşa yardım eli uzatıldı.

Büyükşehir'in Sıcak Yuvası

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yıllardır evsiz vatandaşlara sıcak bir yuva imkanı sağlıyor. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Barınma ve Konaklama Merkezi, İzmit ve Gebze'de yılın her günü kimsesizlere kapılarını açıyor. Merkez, ihtiyaç sahibi kişilere, engellilere, yaşlılara ve olası afet sonrası konaklama ihtiyacı olan ailelere üç öğün yemek, temizlik ve sağlık hizmetleri ücretsiz olarak sunuyor.

Evsiz Vatandaşları 153'e Bildirin

Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, devriye gezerken ya da duyarlı vatandaşların ihbarıyla kimsesiz vatandaşlara ulaşıyor. Ekipler, kimsesiz ve gidecek yeri olmayan vatandaşlara rastlanılması halinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 153 Çağrı Merkezi'nin aranmasını istiyor. Bu çağrı merkezi üzerinden gelen ihbarla Gebze'de mağdur olan iki vatandaş, ekipler tarafından bulundukları yerden alınarak Gebze Barınma ve Konaklama Merkezi'ne götürüldü. Bir otel konforunda barınma imkanına kavuşan evsiz vatandaşlar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkürlerini iletti.

İLGİLİ HABERLER