Kocaeli'de E-skuter işletmesi için başvurular alınacak

Kocaeli Büyük Şehir Belediyesi, şehir genelinde elektrikli scooter (e-scooter) seköründe faaliyet yürütmek isteyen şirketlerden başvuruları kabul etmeye başladı


Kocaeli Büyük Şehir Belediyesi, şehir genelinde elektrikli scooter (e-scooter) sekörünü yürütmek isteyen şirketlerden başvuruları kabul etmeye başladı. UKOME'nin aldığı bir kararla, Kocaeli'nin sahil bölgelerinde e-scooterlar için hız limiti saatte 15 kilometre olarak ayarlandı. Bu kararla birlikte, e-scooter istasyonlarının kurulması zorunlu hale getirildi.

DAR BÖLGELERDE ÖZEL İSTASYONLAR KURULACAK

Özellikle yaya trafiğinin yoğun olduğu ve sokakların dar olduğu bölgelerde, e-scooter parkı için özel istasyonların kurulması gerekecek. Bu kapsamda, e-scooter işletmeciliği yapmak isteyen firmaların, 18 Mart ile 5 Nisan tarihleri arasında Kocaeli Metropolitan Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı'na başvurmaları gerekmektedir. İşletmecilerden, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan alınmış yetki belgesi, imza sirküleri, Ticaret Sicil Gazetesi kaydı, başvuru dilekçesi, planlanan e-scooter sayısı ve istasyon yerleri ile ilgili bilgiler ve bir taahhütname sunmaları istenmektedir. Yönergeye göre, bu yıl içinde Gebze'de 2037, İzmit'te 1893, Darıca'da 1139, Körfez'de 901, Gölcük'te 887, Çayırova'da 767, Derince'de 732, Kartepe'de 711, Başiskele'de 606, Karamürsel'de 300, Dilovası'nda 272 ve Kandıra'da 269 olmak üzere toplamda 10,515 e-scooter için izin verilecektir.

KAYNAK İHA

İLGİLİ HABERLER