Kocaeli'de Çiftçiye 156 Milyon TL Destek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çiftçilere tarımsal destek sağlamaya devam ediyor. Ekim ayında yaklaşık 16.000 çiftçiye toplamda 156 milyon TL değerinde destek verilecek. Bu destek kapsamında 2,7 milyon litre hibe mazot, 1.250 ton yem bitkisi tohumu ve modern sera desteği sağlanacak. Bu desteklerle ilgili bir tören düzenlendi ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti üyeleri ve birçok ilgilisi katıldı.

Başkan Büyükakın, son 4,5 yılda 58 tarımsal destekleme projesini hayata geçirdiklerini ve üreticilere yaklaşık 450 milyon TL değerinde destek sağladıklarını belirtti. Ayrıca, tarımın ve hayvancılığın desteklenmesi gerektiğini, bu alanlarda yapılan yatırımların popülizm amacı güdülmeden yapıldığını vurguladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ise Türkiye'nin son yıllarda bilgi, bilişim ve Ar-Ge'de büyük bir ivme kazandığını söyledi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin sürdürülebilir tarıma yönelik projelerini takdirle karşıladı ve bu desteklerin önemini vurguladı.

İLGİLİ HABERLER